Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 6 Ağustos 2022

İl Başkanı Kabaktepe, “’Turist Başkan’ bu kadim şehre 1000 gün kaybettirdi!”

Kabaktepe, “Eleştiri ve tenkitlerimiz, bir sonraki seçimde bırakın İstanbul’u, Beylikdüzü’nü bile kazanma ihtimali olmayan ‘Turist Başkan’ın, bu kadim şehre 1000 gün kaybettirdiğini bir kez daha göstermek, İstanbul’un kalan 2 yılı en az hasarla tamamlamasını sağlamak içindir.”

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda “İstanbul’un Kayıp 1000 Günü” konulu basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptı. Ardından İBB Meclisi Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren ve bu süreyi İstanbul’un hizmet tarihinden kayıp 1000 günlük süreç diye nitelendiren Başkan Kabaktepe, “Yanan metrobüsler, yolda kalan otobüsler, bozulan metrolar, temel atmama törenleriyle bütünleşen kayıp 1000 gün yaşadık” dedi.

“ENGELLENİYORUM YALANIYLA BECERİKSİZLİĞİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEK İSTENİYOR”

Birinci dönemi algı balonları ve bahaneler dönemi olarak tanımlayan Kabaktepe, İmamoğlu’nun göreve geldiği günden bugüne kadar her iki cümlesinden birinin engelleniyorum algısı üzerine kurulduğunu, yapılan yanlışlıklar ve eksiklikler ile başarısızlıklarının üstünün bu şekilde örtülmeye çalışıldığını söyledi.

İmamoğlu’nun görev süresinin ikinci dönemini ise guguk kuşu siyaseti dönemi olarak adlandıran Kabaktepe, şöyle konuştu:

“AK PARTİ İCRAATLERİNİ SAHİPLENEN GUGUK KUŞU SİYASETİ”

Kabaktepe, “Guguk kuşları yuva yapmaz, kuluçkaya yatmaz. Yuva yapan bir kuşun yuvasına kendi yumurtasını bırakarak yavrusunu büyütür. Bunu başkasının hizmetine konan bir anlayış ve yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Sayın İmamoğlu ne yazık ki İstanbul’a değer katacak yeni projeleri kendisi ve ekibiyle üretmekten ziyade, rahmetli Kadir ağabey döneminde başlamış projelerin bir kısmını devam ettirmiş ve bitirmiştir. Bunu da tebrik ederim ancak başta Eyüp’teki tramvay ve en son açılan Halk Ekmek fabrikası olmak üzere bunu bir guguk kuşu mantığıyla AK Parti döneminde yüzde 70-80’i bitmiş projelerin sanki tamamının kendi dönemlerinde planlanmış mantığıyla yapılmasını esefle karşıladığımızın altını çizmek istiyorum.

İmamoğlu’nun üçüncü dönemini ise mavi boncuk siyaseti dönemi olarak niteleyerek, Sabah, şehidimiz Eren Bülbül’ün yanlış fotoğrafıyla da olsa bir başsağlığı mesajı, ondan sonra bir bakıyorsunuz terör örgütleriyle iltisaklı olanların işe başlatılması… İç kavgalarından mülhem, bazen küresel CHP’li takılırken, duruma göre Atatürk milliyetçisi olma çabasına girildiğini görüyoruz. Yani Başkan bir yerlere ‘I am OK’ demek için duruma göre ayrı pozisyonlara giriyor. Biz buna ‘mavi boncuk siyaseti’ diyoruz. Bu siyaset tarzı ilkesizliği ilke edinen bir siyaset tarzıdır. Milletimiz de buna gereken cevabı önüne sandık konulduğunda verecektir” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’U ÖZLEDİĞİ ESER VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİNE YENİDEN KAVUŞTURACAĞIZ”

Ekrem İmamoğlu’nun dördüncü dönemini tatil ve seyahat dönemi olarak isimlendiren Kabaktepe, İstanbulluların kentte yaşanan her kriz döneminde tatilde olan İmamoğlu’nun görev başında olmamasını sorguladığını aktardı.

İl Başkanı Kabaktepe, beşinci dönemi terk edilmişlik sendromu dönemi olarak tanımlayarak, İmamoğlu’nun, kendisini cansiperane destekleyen kişiler tarafından terk edildiği günleri yaşadığını, özellikle İstanbul’da yaşanan son sel felaketinde tatilde olmasının kendisine destek veren sanatçısından sporcusuna ve gazetecisine kadar birçok kesimin tepkisini çektiğini belirtti.

İmamoğlu’nun görev süresinin son dönemini misafir başkan yolcu dönemi olarak adlandıran Kabaktepe, şunları söyledi:

“Misafir Başkan’ın umut pazarlayarak ve algılar üzerine bina ederek çıktığı yolda, bırakın daha iyisini yapmak, tabir yerinde ise işleyen sistemi bozduğu, beceriksiz ve başarısız bir yönetimi hep birlikte tecrübe ederek 3 yılı geçirmiş olduk. Eleştiri ve tenkitlerimiz, bir sonraki seçimde bırakın İstanbul’u, Beylikdüzü’nü bile kazanma ihtimali olmayan ‘Turist Başkan’ın, bu kadim şehre 1000 gün kaybettirdiğini bir kez daha göstermek, İstanbul’un kalan 2 yılı en az hasarla tamamlamasını sağlamak içindir. Sonrasında inşallah AK Parti kadroları olarak ehliyet ve liyakatli kadrolarımızla İstanbul’u özlemini çektiği günlere döndürecek, kaybedilen 5 yılı telafi etmek ve yeni bir başarı hikayesi yazmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

selyus