Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 6 Ağustos 2022

Mehmet Tevfik Göksu, “3 yılda 233 milyar lirayı nereye harcadın Ekrem İmamoğlu?”

Göksu, “’150 Gün 150 Proje’ diyerek açılışlarını yaptığınız projelerden kaç tanesini kendiniz başlattınız? Temel soru, 3 yılda 233 milyar lira harcadın, bunlar yoksa, 233 milyar lirayı nereye harcadın?”

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda “İstanbul’un Kayıp 1000 Günü” konulu basın toplantısı gerçekleşti.

Basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptı. Ardından İBB Meclisi Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu süreyi İstanbul’un hizmet tarihinden kayıp 1000 günlük süreç diye nitelendiren Başkan Kabaktepe, “Yanan metrobüsler, yolda kalan otobüsler, bozulan metrolar, temel atmama törenleriyle bütünleşen kayıp 1000 gün yaşadık” dedi.

İBB yönetiminin göreve başladığında vadettiği projeleri tek tek sayan Göksu, bunların birçoğunun hayata geçirilmediğini, bir kısmının ise kısmen yapıldığını belirterek, İBB, 100 üzerinden 5,9 ile sınıfta kaldı. Bütün vaatlerini gerçekleştirme oranı 5,9. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında, ‘Vaatlerimin yüzde 60’ını gerçekleştirdim.’ dedi. 5,9’u 6’ya yuvarlamış, bunu 10’la çarpmış yüzde 60. ifadelerini kullandı.

İBB Grup Başkanvekili Göksu, İmamoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Bu şehre bir metreküp yeni ilave temiz su kaynağı oluşturabildin mi? Kendinizin başlayıp bitirdiği bir tane atık su arıtma tesisi yaptın mı? Projesini yapıp inşaatına başladığınız bir metre yeni metro hattı var mı? Planlayıp hizmete açabildiğiniz bir kilometre karayolu var mı? Bizzat temelini atıp inşa edebildiğiniz bir tane spor salonu var mı? Sıfırdan başlayıp inşa ettiğiniz bir tane yüzme havuzu var mı? Projelendirip inşaatına başlayabildiğiniz bir tane kültür sanat merkezi var mı? Projesini kendinizin yapıp başladığı bir tane yaşam vadisi var mı? ‘150 Gün 150 Proje’ diyerek açılışlarını yaptığınız projelerden kaç tanesini kendiniz başlattınız? Temel soru, 3 yılda 233 milyar lira harcadın, bunlar yoksa, 233 milyar lirayı nereye harcadın?”

selyus