Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Nisan 2018

İSA MESİH ŞAHİN, KADIKÖY BELEDİYESİ’Nİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI!

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Kadıköy’de örnek bir siyaset modeli çizmeye devam ediyor. Şahin; yeni dönemde İlçe Başkanı olmayacağını açıklamasına rağmen hatta görev süresinin son günlerinde olmasına rağmen, Kadıköy Belediyesi üzerindeki etkin muhalefetine devam ediyor ve her zaman Kadıköy’ün hukukunu korumaya devam edeceğiz mesajı veriyor.
Hatırlanacağı üzere 2018 yılının ilk günlerinde İlçe Başkanı Şahin tarafından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve önceki Belediye Başkanı Selami Öztürk hakkında kamu zararı gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Kadıköy Belediyesi’nin bu suç duyurusundan hemen sonra söz konusu kamu zararının temini için ilgili firmadan 855.000,00TL Ecrimisi (Haksız İşgal Tazminatı) talep ettiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili kamuoyuna yazılı açıklama paylaşan Şahin, Kadıköy Belediyesi’ni açık açık uyardı.
Şahin yaptığı yazılı açıklamada “Değerli Kadıköylüler! Geçtiğimiz aylarda Kadıköy Belediyesi’nin sebep olduğu yaklaşık 1.700.000,00TL’lik bir kamu zararı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk. Şikayetimizin gerekçesini ise, Sayıştay tarafından CKM’de işletmeci olan bir firmanın haksız işgali tespit edilmesine rağmen , bu firmadan ecrimisil talep edilmemesi ve kamu zararına sebebiyet verilmesi olarak göstermiştik. Kadıköy Belediyesi bu şikayete, bu ağır iddiaya rağmen sessiz kalmıştı. Görüyoruz ki bu sessizlik döneminden alelacele hazırlık yapılmış ve ilgili firmadan 855.000TL tutarında ecrimisil talep edilmiştir. Bu bedel bize göre gerçek bedel değildir ama yine de şikayetimiz sonucunda bu bedelin talep edilmesi Kamu zararının kısmen de olsa giderilmesi açısından olumlu bir şeydir. Kadıköy Belediyesini açıkça uyarıyoruz. Kamu zararının geri kalanını da talep etmelisiniz. Bu konuyu zamanaşımı, hak düşürücü süreye uğratmadan bir an önce çözmelisiniz. Şimdi soruyoruz; biz olaya tepki vermesek bu kadar ciddi bir kamu zararı görmezden mi gelinecekti? Bunun adı nedir? Bunun adı rezalettir. Bunun adı Kadıköylülerin verdiği yetkiyi kötüye kullanmaktır. Bu rezalete sebep olanlar yargı önünde hesap verecekler ve biz yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
Bir taraftan İsa Mesih Şahin’in görev süresinin son günlerinde dahi ortaya koyduğu muhalefet Kadıköy’de büyük taktir toplarken diğer taraftan Şahin’in açıklamasının ardından gözler Kadıköy Belediyesi’ne çevrildi.

selyus