Ana Sayfa TİYATRO 6 Nisan 2018

Beykozlu amatör tiyatrocuların “Semt-i Şahane Beykoz” oyunu ilgi gördü

Beykozlu amatör tiyatro severlerin sahnelediği “Semt-i Şahane Beykoz” müzikali bir kez daha tiyatro seyircisiyle buluştu. İlçenin tarihine ve değerlerine ışık tutun oyun izleyici tarafından büyük ilgi gördü.

“Beykoz Belediyesi Tiyatro Topluluğu” tarafından Oyuncu, Yazar ve Yönetmen Göksel Arslan’ın yönetiminde sahnelenen oyun, bir ilçede yaşayanların kendi tarihlerini sahneledikleri ilk oyun olma özelliği taşıyor.

Tamamı ilçe sakinlerinden oluşan kalabalık bir oyuncu kadrosuyla yarı kurmaca yarı gerçek olayları konu eden “Semt-i Şahane Beykoz” ilçe tarihini aydınlattı.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu ilçe sakinleri beğeniyle izledi.

ONÇEŞMELER’DEN İLÇE TARİHİNE IŞIK

Tanzimat döneminde geçen oyunda tarihi karakterleri ve gündelik yaşamı sergileyen oyuncular toplumsal dayanışma, komşuluk, vefa, diğerkâmlık gibi ilçede halen yaşayan değerleri izleyicilere aktardı.

Tarihi Onçeşmeler’in dekorunda sahnelenen hikâyede, müzikler ve tarihi şahsiyetler kâh dramatik kâh komik bir anlatımla tiyatroseverlere keyifli bir seyir sundu.

İzleyici tarafından çok beğenilen oyun ilçe dışında da sahnelenecek. Semt-i Şahane Beykoz, 24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

selyus