Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ocak 2019

İsmail Erdem’den Ataşehirlilere imar sözü

Özgeçmişini incelediğinizde ve Sancaktepe İlçesinde 10 yılda yaptıklarını gözünüzün önüne getirdiğinizde AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Başkanı İsmail Erdem, Ataşehirliler için bir fırsattır… Erdem, Ataşehir Belediyesi’nin ihmali ve duyarsızlığı sonucu ilçenin kangrenleşmiş “İmar Sorunu”nu 5-6 ay gibi kısa zamanda çözeceğinin sözünü verdi.

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Anadolu Yakası yerel basınla bir araya geldi. Başkan Erdem, konuşmasına kendini tanıtarak başladı.

Tama 34 yıl ikamet ettiği bölgesine geri dönen Başkan Erdem, basın mensuplarına bunu anlatırken bile gözlerinde yeniden yuvaya dönmemenin ve buradan belediye başkan adayı olmanın heyecanı vardı…

Özgeçmişini incelediğinizde Erdem’in Ataşehirliler için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyoruz. Siyasi tecrübenin yanı sıra bilgi birikimiyle de adından söz ettiren İsmail Erdem, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Aralık 2018 tarihinde adaylığını açıkladığı günden bu yana geçen süre zarfında hep sahada.

10 yıl boyunca Belediye Başkanı olduğu Sancaktepe’ye yaptıklarını anlatan Başkan Erdem, Yenidoğan, Sarıgazi ve Samandıra beldelerinden oluşan ilçeye aralarında “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi”, “Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi“, “Ağız Dış Sağlığı Hastanesi”, “26 Okul”, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi” Belediye Hizmet Binası” gibi yüzlerce eserler kazandırdıklarından bahsetti.

Ataşehirlilerin bağrına bastığı Erdem, yaptığı açıklamada Ataşehir Belediyesi’nin ihmali ve duyarsızlığı sonucu ilçenin kangrenleşmiş “İmar Sorunu”nu 5-6 ay gibi kısa zamanda çözeceğinin sözünü verdi.

Sancaktepe’de yaptıkları Ataşehir’de yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Başkan Erdem, “Ataşehir imar planlarıyla ilgili şunun altını çizelim; İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na gittik ve orada parçalı imar haritalarıyla karşılaştık. Ferhatpaşa Mahallesi hiç yok, Çamlıca Mahallesi hem kendi içinde mülkiyet sorunu var hem de bir hazırlık aşamasında. İçerenköy Mahallesi’nin 5 binlik imar planları çıkmıştı, ilçeden de çıkan binlik imar planları tekrar büyükşehir belediyesinden geçecek. İnönü ve Kayışdağı mahalleleri yeni bir hazırlık aşamasında, Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinin yerel mahkeme kararı var, mahkeme bitince planlar ona göre geçecek. Mustafa Kemal ise hepten plansız bir mahalle! Esatpaşa, Örnek ve Fethi Mahallelerinin kendi içinde ayrı bir uygulaması var. Yani Ataşehir’i 10 yıl önce bıraktık gittik, geri geldik aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Maalesef plan aşamasında hiçbir başarı elde edilememiş! Tabi bütün bunlar sorunlar yumağı olarak önümüze çıkacak ve bizde bu sorunu ortadan kaldıracağız. Aynı durum Sancaktepe’de vardı ve 18 mahallenin imar sorununu 5 ayda çözdük. Bu tamamen ufuk meselesi, beceri meselesi, takip meselesi. Belediyeler tarihinde bir ilki Sancaktepe’de başardık. Bu tamamen işi kovalamayla alakalı” dedi.

Başkan Erdem, Ataşehir’in planlarını 5-6 ay içinde çözeceğinin altını özellikle çizdi…

Ataşehir için 100’den fazla projesinin olduğunu ve bunların içinde mega projeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile paylaştığını ifade etti.

İSMAİL ERDEM KİMDİR?

İsmail ERDEM 1959 yılında Sivas’ta doğdu. 1976 yılında İçerenköy mahallesinde ikamet etmeye başlayan İsmail ERDEM, 33 yıl İçerenköy Mahallesinde, 1 yılda Ataşehir İnönü Mahallesinde ikamet etti.

1977 yılında Milli Selamet Partisi Kadıköy baş müşahidi olarak siyasete başladı. 1984 yılında Refah Partisi Kadıköy ilçe teşkilatında Seçim İşleri Başkanı olarak yer aldığı İlçe yönetiminde 2 dönem Seçim İşleri, 2 Dönem Teşkilat Başkanlığı yaptı. 1991 Genel Seçimlerinde, Refah Partisi’nden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 1995 – 2001 yılları arasında Refah ve Fazilet Partisinde İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 Yerel Seçimlerinde 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı oldu. Aynı yıl İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte AK Parti İl Genel Meclis Grubu’nu kurdu ve Grup Başkanı oldu. 2001 – 2004 yılları arasında AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 1. Bölge SKM Başkanlığı yaptı.

2004 – 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005 – 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliğiyle birlikte aynı zamanda Encümen Üyeliği görevlerini yürüttü.

2009 Yılında Ataşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olan İsmail Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle, AK Parti Sancaktepe Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi.

29 Mart 2009 Yılında yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Sancaktepe halkının yüksek teveccühü sonucu ilçenin ilk ve kurucu belediye başkanı olarak seçildi.

2014 Yerel Seçimlerinde de ilçe genelinde oylarını arttırarak, ikinci kez üst üste Sancaktepe Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Erdem, bu görevini halen devam ettirmektedir.

Başkan Erdem, aynı zamanda 22.769 sporcu ile Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcusuna sahip ikinci spor kulübü olan Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü’nün Onursal Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesidir.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif rol alan Erdem, Ensar Vakfı Genel Merkez 1 Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Dostluk Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği, Kurucusu olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı, Sivaslıların Türkiye’deki en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Sivas Platformu Başkanlığı ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

“Yerel Siyaset ve Belediyecilik” isimli bir kitabı bulunana İsmail Erdem, siyasi bilgi ve birikimlerini 2 dönem İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler Bölümü’nde Yüksek Lisans öğrencilerine aktardı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun olup evli ve dört çocuk babasıdır.

İsmail Erdem, 29 Aralık 2018 yılında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük övgü ve teveccühleriyle AK Parti Ataşehir belediye başkanlığına aday gösterildi.

selyus