Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Eylül 2015

İstanbul listelerinde sürpriz isimler

AK Parti 26. Dönem Milletvekili listesi, bir önceki dönemden çok daha güçlü olarak karşımıza çıktı. Özellikle İstanbul‘un 3 Bölgesinde de birkaç isim hariç yüzde yüze yakın etkili liste oluşturuldu. Partinin ağır toplarından, AK Parti Kurucu MKYK Üyesi, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı 2. Bölge 1. sıradan AK Parti Sancaktepe Kurucu eski İlçe Başkanı ve başarılı siyaset adamı Azmi Ekinci 10. sıradan, İBB Meclis Üyesi, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan 1. Bölge 12. sıradan listede yerlerini aldılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ, AK Parti milletvekili aday listelerini YSK’ya sundu. 26. Dönem Milletvekili Listesi, bir önceki dönemden çok daha güçlü olarak karşımıza çıktı. Özellikle İstanbul‘un 3 bölgesinde de birkaç isim hariç yüzde yüze yakın etkili liste oluşturuldu. Milli Görüşün öncü isimlerinden İsmail Kahraman 1. bölge 1. sıradan, partinin ağır toplarından, AK Parti Kurucu MKYK Üyesi, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı 2. bölge 1. sıradan, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker 3. bölge 1. sıradan listebaşı olarak yerlerini aldılar.

Tabi bu partinin olmazsa olmazları Av. M. Belma Satır ile Metin Külünk, 1. bölgede ön sıralarda olmaları listeye ayrı bir renk kattı. AK Parti Sancaktepe Kurucu eski İlçe Başkanı ve başarılı siyaset adamı Azmi Ekinci 1. bölge 10. sıradan, İBB Meclis Üyesi, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan 1. bölge 12. sıradan, AK Parti Kadıköy eski İlçe Başkanı, 2014 Yerel Seçim Kadıköy Belediye Başkan Adayı, 25. dönem 1. bölge 23. sıra Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım 1. bölge 15. sıradan, İstanbul İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Erdal Yılmaz 1. bölge 20. sıradan, AK Parti Maltepe eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Aktürk 1. bölge 24. sıradan listeye girerek büyük sürpriz yaptılar. Ayrıca 25. dönem 27. sıradan seçimlere giren Üsküdar Teşkilatı’nın sevilen marka ismi Av. Mustafa Demiral, 26. dönemde 5 basamak yükselerek 1. bölge 22. sıradan aday gösterildi.

Bu arada yakından takip ettiğimiz ve son günlerdeki yükselişini hakettiğini düşündüğümüz partinin yıldızı parlayan genç siyasetçilerinden Fatma Betül Sayan Kaya, 2. bölge 5. sıradan listeye giren bir başka önemli isim.

25. dönem büyük şansızlık yaşayarak az bir farkla meclis dışında kalan AK Partı’nin çalışkan ismi Osman Boyraz, 1. bölge 11. sıradan listeye girenlerden.

Yine partinin bir başak çalışkan ismi, 25. dönem Milletvekili Fatma Benli, 26. dönem de 2. bölge 10. sıradan listeye girenlerden.

Bir başka taktir ettiğimiz önemli isim Ayşegül Esra Atik’ta 2. bölge 17. sıradan listeye girdi.

Çok şaşırdık diye adlandıracağımız bir konu ise AK Parti’tin tecrübeli bir o kadar da etkili ismi Özlem Zengin’in listelerde olmayışı. İstanbul İl Yönetiminde Tanıtım Medya Başkanlığı, İl kadın Kolları Başkanlığı yapan ve başarıyla görevinin üstesinden gelen Zengin’in listede olmayışının mutlaka bir sebebi vardır.

Listede en büyük sürprizi partide aktif görevi bulunmadığı için kendisine listeye gireceğiyle ilgili hiç şans tanınmayan, ancak genel başkan Davutoğlu’nun, ikili ilişkilerdeki artıları ve burökratik deneyimleri ile kendisine ihtiyaç olacağına karar verdiği TSE Marmara Bölge eski Koordinatörü Mehmet Hüsrev, 1. bölge 30. sıradan “Durmak yok yola devam” diyecek.

Birde bir partili olarak kendi siyasi penceremizden bakacak olursak, Burhan Kuzu, Hüseyin Bürge, İsmet Uçma, Şirin Ünal, Halis Dalkılıç, Harun Karaca, Tülay Kaynarca, Nurettin Nebatı, Volkan Bozkır, İsmail Kahraman gibi isimler olmasa olurdu.

İstanbul’un 3 bölgsinde de listelerin en önemli özelliği kendi ilçe teşkilatlarında büyük emekler vermiş, sevilen ve sayılan isimlerin yer alması seçim çalışmalarına ayrı bir güzellik katacak.  

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, başta İstanbul adayları olmak üzere 26. dönem listelere giren tüm AK Partili Milletvekili adaylarına başarılar diliyoruz.  

BOZDAĞ, “HİZMET ETMEYE LAYIK İSİMLER LİSTEDE”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunmasının ardından yaptığı açıklamada, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nin hayırlı olmasını diledi.

Aday belirleme sürecinin kısa olduğuna işaret eden Bozdağ, takvim sıkışıklığı nedeniyle yoğun çalışma temposu içinde titizlikle adayları belirlemek için AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında büyük bir gayretle çalışıldığını ve en iyiyi ortaya koymak için çaba sarfedildiğini söyledi.

Birbirinden kıymetli aday adayları içerisinde 550 kişiyi seçmenin kolay olmadığını dile getiren Bozdağ, aday adaylarının her birinin milletvekili olmaya ve parlamentoda hizmet etmeye layık isimler olduğunu ifade etti.

481 ERKEK, 69 KADIN ADAY

AK Parti’nin 85 seçim çevresinin tamamında aday gösterdiğini belirten Bozdağ, adaylarının 481’inin erkek, 69’unun kadın olduğunu bildirdi. Bozdağ, “AK Parti’de üç dönemlikler vardı, bu seçimde üç dönemliklerden 24 arkadaşımız aday gösterildi. 7 Haziran’da milletvekili seçilen, aday gösterilen arkadaşlarımızdan 312’si yeniden bu seçimde aday gösterilmiştir” diye konuştu.

Tuğrul Türkeş’in aday listesinde olup olmadığı yönündeki soru üzerine Bozdağ, “Sayın Türkeş, Ankara 2. Bölge’den adayımız oldu, hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İSTANBUL 1. BÖLGE

1- İsmail Kahraman

2- Mustafa Ataş

3- Mihrimah Belma Satır

4- Erol Kaya

5- Ahmet Berat Çonkar

6- Berat Albayrak

7- İsmet Uçma

8- Metin Külünk

9- Ravza Kavakcı Kan

10- Azmi Ekinci

11- Osman Boyraz

12- Hasan Turan

13- Hasan Sert

14- Mehmet Ali Pulcu

15- Hurşit Yıldırım

16- Hulusi Şentürk

17- Orhan Birdal

18- Şebnem Kocakelçi

19- Hakkı Şanlı

20- Erdal Yılmaz

21- Ayşe Kartal

22- Mustafa Demiral

23- Mustafa Özmen

24- Hacer Aktürk

25- Alim Erdemir

26- Coşkun Koç

27- Hasan Ekmen

28- Ayser Soy

29- Muhammet Ali Kumru

30- Mehmet Hüsrev

31- Ramazan Bulum

İSTANBUL 2. BÖLGE

1- Hayati Yazıcı

2- Volkan Bozkır

3- Burhan Kuzu

4- Ayşe Nur Bahçekapılı

5- Fatma Betül Sayan Kaya

6- Ekrem Erdem

8- Durmuş Ali Sarıkaya

9- Şirin Ünal

10- Fatma Benli

11- Hüseyin Bürge

12- Haydar Ali Yıldız

13- Ahmet Hamdi Çamlı

14- Markar Eseyan

15- Oktay Saral

16- Cemal Vanlıoğlu

17- Ayşegül Esra Atik

18- Perihan Toğay

19- Erol Adayılmaz

20- Yavuz Değirmenci

21- Gülver Erdem

22- Mehmet Akif Köse

23- Ömer Faruk Aydemir

24- Buğra Babur

25- Mahmut Bayat

26- Emre Ete

İSTANBUL 3. BÖLGE

1- Mehmet Mehdi Eker

2- Mustafa Şentop

3- Mehmet Doğan Kubat

4- Serap Yaşar

5- Feyzullah Kıyıklık

6- Mehmet Muş

7- Nureddin Nebati

8- Mehmet Metiner

9- Harun Karaca

10- Tülay Kaynarca

11- Mustafa Yeneroğlu

12- Erkan Kandemir

13- Halis Dalkılıç

14- Mürteza Zengin

15- Yıldız Seferinoğlu

16- Abdullah Başcı

17- Yunus Ergüne

18- Tülin Mazlumoğlu Kestane

19- Ahmet Aydın

20- Hatice Kübra Öztürk

21- Abdullah Sadıksoy

22- Müzemmil Hevadpal

23- Resul Kurt

24- Yeşil Aytulum Turut

25- Zekiye Çapan

26- Murat Çelik

27- Memet Emin Ertekin

28- Hasene Çapar

29- Haşim Taşkıran

30- Yasin Zülbaharoğlu

31- Hüseyin Koyuncu

selyus