Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz artık CHP ile rakibiz”

Akşener “Biz Saraçhane’ye gittiğimizde de iç işlerine karışıyorduk. Şimdi seçimlere tek başına gireceğimizi açıkladık. Yine iç işlerine karışıyor olduk. Biz artık CHP ile rakibiz” dedi.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri büyük bir katılım ve demokratik olgunlukla gerçekleştiren Türkiye, yerel seçimlere doğru gidiyor. Siyaset yeniden seçim atmosferine girdi.

Mahalli seçimlere 5 ay gibi bir süre kalırken muhalefet kanadında sular durulmak bilmedi.

Geçtiğimiz haftalarda yerel seçimlere ittifaksız gireceğini duyuran eski ortağı CHP’nin baskısına rağmen bu kararında ısrarcı görünüyor.

İTTİFAKSIZ GİRME KARARINI YİNELEDİ

Bu doğrultuda, partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı.

“Milletimizin sesini yine tek başımıza duyuracağız” diyen Akşener, “Nasıl 25 Ekim 2017’de tüm engelleri tek başımıza göğüslediysek bugünden sonra da tek başımıza olacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde, kendi adaylarımızla tek başımıza aziz milletimizin huzuruna çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A VETO

Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olmuş hatta cumhurbaşkanlığı adaylığı için İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı öne çıkarmıştı. Ancak Akşener yaptığı açıklamalarla İmamoğlu ve Yavaş’a kapıları tamamen kapatmış oldu.

“ARTIK CHP İLE RAKİBİZ”

Akşener geçtiğimiz günlerde de CHP ile artık rakip olduklarını belirtmişti. “Artık CHP ile ortak değil rakip olduklarının altını çizen Akşener “Biz Saraçhane’ye gittiğimizde de iç işlerine karışıyorduk. Şimdi seçimlere tek başına gireceğimizi açıkladık. Yine iç işlerine karışıyor olduk. Biz artık CHP ile rakibiz” ifadesini kullandı. turkiyegazetesi.com.tr

selyus