Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Temmuz 2016

Kadıköylüler meydanlara sığmadı

Kadıköy’de faaliyet gösteren STK’lar ile siyasi parti temsilcileri, Kadıköy Meydanı’nda FETÖ’nün darbe girişimini şiddetle protesto ettiler.

FETÖ’nün kalkıştığı hain darbe girişimine tepkiler çığ gibi büyürken bir tepkide Kadıköylülerden geldi.

Kadıköy’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) Binlerce Kadıköylü darbe karşıtı vatandaşın katılımıyla düzenlemiş olduğu ‘Milli İrade Mitinkine siyasi partilerde katıldı.

 

Kadıköy’deki STK’ların Kadıköy Meydanı’nda düzenlediği mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hocası Semra Acar, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Hurşit Yıldırım, Osman Boyraz ve Hasan Turan, aralarında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in de bulunduğu siyasi parti temsilcileri, gazeteciler Fatih Tezcan ile Sevda Türküsev, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İnci Akbulak, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Eğitim-Bir-Sen Kadıköy Şube Başkanı Halil İbrahim Kolancı, AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Alemdar, Yozgat Esnaf ve İşadamları Derneği ile Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ali Haydar Tuncer, belediye meclis üyeleri, eğitimciler ve Kadıköylüler katıldı.

  

Mitingde Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitlerimiz için dualar edildi.  

Ayrıca mitingde Diyarbakırlılar Vakfı İstanbul Şube Başkanı Aydoğan Ahıakın, 65 STK adına kınama metnini okudu.

Konuşma yapan milletvekilleri ve gazeteciler de, bu zor günleri aşabilmek için milletçe birliğimizin ve beraberliğimizin aynı inançla devam etmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Meydanda toplanan coşkulu vatandaş ilerleyen saatlere kadar bayraklarıyla birlikte sloganlar atarak demokrasi nöbetine devam ettiler.

Gecede bir konuşma yapan İsa Mesih Şahin, “15 Temmuz gecesi sizler namusunuzu çiğnetmediniz. Ülkemizin haysiyetini, şerefini çiğnetmediniz. Zalime boyun eğmediniz. Ne mutlu demokrasi kahramanlarına, ne mutlu ülkemin güzel insanlarına..

15 Temmuz gecesini yaşatan hain FETÖ; tarihine, ülkesine, kendi insanına düşman olmuş. Biz tarihimize sahip çıkacağız, ülkemize insanımıza sahip çıkacağız. Vatanımız için gerekirse yine can veririz, şehit veririz ama bu hainlere ülkemizi teslim etmeyiz.

Darbeye karşı dik duran partili partisiz herkese, demokrasi kahramanlarına teşekkür ediyorum..” dedi.

 

 

selyus