Ana Sayfa YAŞAM 24 Temmuz 2016

Tankı süren o çılgın adamla buluştuk!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin akşamı acil göreve çağrılan ve bir saat sonra vatandaşlarımızın haşhaşi askerlerin elinden aldığı tankın nasıl kullanılacağını 5 dakikada öğrenen Mehmet Köse, bunu iman duygusuyla yaptığını belirtti.

Sosyal Medyada fenomen olan o çılgın adam Mehmet Köse’yi bulduk ve sizin için haber yaptık. Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminden bir saat sonra vatandaşlarımızın ele geçirdiği tankın nasıl sürüldüğünü 5 dakikada öğrenip, Koşuyolu’na doğru sürüp oradan da İETT Hasanpaşa garajına götüren Mehmet Köse, yaptığı bu işten gurur duyduğunu dile getirerek “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle ilk günden beri sokaklardayım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü’nde kamyon şoförü olarak çalıştığını belirten Rizeli çılgın adam Mehmet Köse, “Amirlerimiz bizi acil olarak göreve çağırdılar. Bende diğer arkadaşlarım gibi görev alanına gittim. Tabi bu arada hem iş başında hem de Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı meydanlarda durarak iki görevi birden yaptık. Vatandaşlarımız tankı haşhaşi askerlerin elinden bir saatte aldılar. Bizde oraya gittik, amirim bana git bir bak ve oradan al bizim garajımıza götür dedi. Tank 55 ton olduğu için onu sürerek götürmemiz gerekiyordu. Bende polis amirimizden anahtarları aldım. Bu tankın içine indim ve biraz kurcaladıktan sonra şoförlük tecrübemle mantık yürüttüm ve Allah’ın izniyle de beş dakikada yürür vaziyete getirdim. Tankı alıp Hasanpaşa’daki İETT Garajına götürdüm.

Bugüne kadar hiçbir eğitimini görmediğim halde, iman duygusuyla birkaç dakikada öğrenerek tankı sürmeyi başardım.” diye konuştu.

 

selyus