Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 18 Mart 2021

Kavakçı, “Merve Kavakçı’nın hakkında mahkeme kararı YOKTU! PKK, FETÖ gibi terör örgütlerini desteklememişti!”

Ablası Merve Kavakçı’nın terör destekçiliğinden milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’yla karşılaştırılmasına tepki gösterdi. HDP’nin mağdur edebiyatı yaparak milleti saf yerine koyan paylaşımına ilişkin Ravza Kavakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Merve Kavakçı’ya holiganca saldırarak 2 Mayıs 1999’da milli iradeye darbe yapıldığında hakkında mahkeme kararı YOKTU! PKK, FETÖ gibi terör örgütlerini desteklememişti! Sadece seçilerek, milli iradeyi temsilen geldiği Meclis’de hedef gösterildi.”

Yeni Akit’in haberine göre FETÖ ve PKK sevici eski HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Yargıtay kararı TBMM Genel Kurulu’nda okununca milletvekilliği de düştü.

Kararın ardından 10 aylık Bedirhan bebekten 15 yaşındaki Eren Bülbül’e 16 yaşındaki Yasin Börü’den 7 aylık öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’a kadar vatan evlatlarını şehit eden eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’den skandal bir paylaşım geldi.

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin 2 Mayıs 1999’da başörtü nedeniyle TBMM’den çıkartılan Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı ile karşılaştırıldığı paylaşımda “Aktörler değişti zihniyet aynı zihniyet, tarih değişti utanç aynı utanç. Dünün mağdurları bugünün zalimlerine dönüştü. HDP, darbeci zihniyete karşı dün de bugün de mücadeleye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Başörtüsü nedeniyle hakkı gasp edilen ablası Merve Kavakçı’nın terör destekçiliğinden milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’yla karşılaştırılmasına AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, tepki gösterdi.

“BİTMEDİ BİR TÜRLÜ HAD BİLDİRME SEVDANIZ!”

HDP’nin mağdur edebiyatı yaparak milleti saf yerine koyan paylaşımına ilişkin Ravza Kavakçı Kan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Merve Kavakçı’ya holiganca saldırarak 2 Mayıs 1999’da milli iradeye darbe yapıldığında hakkında mahkeme kararı YOKTU! PKK, FETÖ gibi terör örgütlerini desteklememişti! Sadece seçilerek, milli iradeyi temsilen geldiği Meclis’de hedef gösterildi. O zaman sesi çıkmayanlar şimdi ‘Merve Kavakçı’ya yapılanlar…’ diye destanlar yazıyor… 22 senedir sesi çıkmayan bazı zavallılar da ‘Bu vesile ile yine Merve Kavakçı’ya tekrar linç yapalım’ heyecanı yaşıyor… Terör seviciler birleşmiş ‘Merve Kavakçı’ diye ağlaşıyor. Bitmedi bir türlü had bildirme sevdanız!”

TERÖR SEVİCİ HDP’NİN VEKİL SAYISI 55’E DÜŞTÜ

24 Haziran seçimlerinde 67 milletvekili ile TBMM’ye giren terör sevici HDP’nin milletvekili sayısı 55’e düştü. İlk olarak HDP listesinden TBMM’ye giren milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay, partileri TİP’e geçti. Milletvekili Saliha Aydeniz de Demokratik Bölgeler Partisi Genel Başkanı olarak HDP’den ayrıldı. HDP’nin diğer milletvekilleri Selçuk Mızraklı, Ayhan Bilgen ve Bedia Özgökçe 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçildi. Terör propagandası yapmak suçunu işleyen Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekillikleri düşürüldü. Tecavüz vakası ortaya çıkan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik partiden ihraç edildi, Mensur Işık adlı HDP’li ise disiplin kurulu kararı ile partiden uzaklaştırıldı. İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da terör sevici HDP’den istifa etti. Yeni Akit

selyus