Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 18 Mart 2021

Tuzla’da duygulandıran ‘İstiklalden İstikbale Çanakkale Sergisi’ açıldı

Tuzla’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı nedeniyle ‘İstiklalden İstikbale Çanakkale Sergisi’ Rumeli Kültür Merkezi’nde açıldı. İçerisinde Çanakkale ruhunu anlatan eserlerin olduğu sergi, 10 Nisan’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde, Çanakkale Zaferi’nin 10. yılı nedeniyle ‘İstiklalden İstikbale Çanakkale Sergisi’ açıldı. Açılışa, Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı ile eşi ve Gönül Elleri Çarşısı’nın kurucu üyelerinden Doktor Fatma Yazıcı, resmi kurum temsilcileri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kurdele kesiminin ardından Başkan Yazıcı, sergiyi gezdi. Çanakkale ruhunu anlatan eserlerin olduğu ‘İstiklalden İstikbale Çanakkale Sergisi’ 10 Nisan’a kadar koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında açık kalacak.

“RABBİM İNŞALLAH ÇANAKKALE RUHUYLA GELECEĞE ADIM ATMAYI VE ŞEKİLLENDİRMEYİ NASİP EDER”

Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, “Böylesine önemli bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Sabah çelenk koyma töreni ve sergi ile birlikte, bütün yurtta kutlanıyor. Çanakkale Zaferi’nde yaşanan ruhu ve o zaman ki birlikteliği ve beraberliği de Rabbim İnşallah, ülkemiz var olduğu sürece hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde aynı ruhla geleceğe adım atmaya ve şekillendirmeyi nasip eder” dedi.

selyus