Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Eylül 2022

Kemal Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun mazot şovu ellerinde patladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de katıldıkları çiftçilere yönelik mazot dağıtım töreninde birlikte rezil oldu. Yakıt koymak için alana getirilen traktöre yaşanan arıza nedeniyle mazot verilemedi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, mazot dağıtımında yaşanan sorunun ardından buğday dağıtımına da katılmayarak bölgeden ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de katıldığı çiftçilere yönelik mazot dağıtım töreninde sembolik olarak alanda tutulan traktöre teknik sorunlar nedeniyle mazot verilemedi.

Kılıçdaroğlu, Silivri Değirmenköy Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca (İBB) organize edilen mazot ve buğday dağıtım törenine katıldı.

KILIÇDAROĞLU FORMÜLÜ İKTİDARA GELİNCE ANLATACAKMIŞ!

Çiftçinin toprağa küsmemesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, çiftçinin ektiği ürünün, alın terinin karşılığını alması gerektiğine dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, bunun formülünü iktidara geldiklerinde anlatacaklarını ifade etti.

Çiftçilere bedava elektrik vaadine değinen Kılıçdaroğlu, “Evet oraya (Şanlıurfa) yapacağız, söz verdim. 2,5 milyon dekar taşlık arazi var. Taşlık araziye güneş enerji panellerini koyacaksınız, oradan elektrik elde edeceksiniz. Allah aşkına Allah’ın güneşi bedava, dolar vermiyorsun, avro vermiyorsun, Türk lirası vermiyorsun. Kömür getiriyorsun dışarıdan para veriyorsun, doğal gaz getiriyorsun para veriyorsun, mazot getiriyorsun para veriyorsun, güneşe para vermeyeceksin, daha ucuza. Üstelik çiftçiye bedava vereceğiz, artan elektriği de çiftçi satacak, oradan ayrıca gelir elde edecek. Bunu önce Doğu ve Güney Anadolu’da 6 ilde, sonra Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız.” diye konuştu.

Mazotun yatlara ÖTV’siz verildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde çiftçiye mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz vereceklerini ifade etti.

Tören alanındaki traktöre mazot aktarılamadı

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, daha sonra tören alanında sembolik mazot dağıtımı için hazır bekletilen traktörün yanına geçti.

İBB tankerince mazot aktarımı yapacak sistemin teknik arıza dolayısıyla çalışmaması nedeniyle traktöre mazot verilemedi. Mazot pompasının deposuna takıldığı traktörün yanında bir süre bekleyen Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, sorunun çözülememesi dolayısıyla mazot dağıtımını yapamadı.

Sorun devam ederken İBB personeli arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Depoya takılı pompa belediye personelince kaldırıldı.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, mazot dağıtımında yaşanan sorunun ardından buğday dağıtımına da katılmadı. Kılıçdaroğlu, vatandaşları selamlayarak alandan ayrıldı. Kaynak: Yeni Akit / Fotoğraf: Akşam gazetesi

selyus