Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 18 Eylül 2022

Engin Altay, İsmet Yıldırım’ın yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi

İBB tarafından inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve otoparkın açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği sırada hemen yan tarafta bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a “Neden orayı terk etmedin? Cumhurbaşkanımızı eleştirmesinin ardından alkışlıyorsun” diye tepki yağdı. Bu arada hem Ümraniye Belediye Meclis toplantılarında hem de İBB Meclis toplantılarında Ekrem İmamoğlu’nu hakaret düzeyinde sürekli eleştiren AK Parti’li meclis üyesi Yavuz Selim Tuncer’in İBB otopark açılışına katıldığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve otopark İBB Başkanı İmamoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın katıldığı törenle açıldı.

“CHP’Lİ ENGİN ALTAY, İSMET YILDIRIM’IN YANINDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ”

Açılış kapsamında eline mikrofonu alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İmamoğlu’nu kast ederek, “Gittiği tatilleri, konserleri konuşacaklarına, biraz da yaptığı hizmetlere baksınlar. Yukarıda bazı çekemeyenler var, tabii İsmet beyi (İsmet Yıldırım) tenzih ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu sırada Yıldırım’ın yüzünün düştüğü görüldü. Ancak sosyal medyada bazı AK Partili hesaplar, Yıldırım’a “Neden orayı terk etmedin?”, “Cumhurbaşkanımızı eleştirmesinin ardından alkışlıyorsun” şeklinde tepki gösterdi. Yıldırım ise tüm bu eleştirilere Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğrafını paylaşarak yanıt verdi. Haberler com

selyus