Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, “Sınırımızda PYD olsun, bizim için hiçbir sakıncası yok bunun” diyen Muharrem Erkek’e bakanlık sözü verdi!

6’lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de yaptığı seçim konuşmasında “Çanakkale ve Balıkesir’in birer bakanı olacak” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında işaret ettiği Çanakkale Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in daha önce “Sınırımızda PYD olsun. Bizim için hiçbir sakıncası yok bunun” şeklinde terörü öven sözleri gündeme geldi. Millet İttifakı’nın kazanması durumunda Erkek’in Adalet Bakanı olacağı iddia edildi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında Çanakkale’de konuşma yaptı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ında katıldığı programda Kılıçdaroğlu, “Sınırımızda PYD olsun” diyerek terörü öven sözler sarf eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’e bakanlık vaadinde bulundu.

Muharrem Erkek ve CHP Balıkkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın sahnede olduğu sırada Kılıçdaroğlu, “Çanakkale ve Balıkesir’in birer bakanı olacak” diye konuştu.

14 Mayıs seçimleri öncesi terör örgütü PKK destekçisi HDP’nin desteğini alan, terörist başı Öcalan’a ve Demirtaş’a özgürlük sloganlarını görmezden gelen Kılıçdaroğlu’nun bu vaadi büyük tepkilere neden oldu.

CHP’li Erkek, “Suriye ve Irak’tan bahsedildi. Evet biz sınırımızda kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizim için hiçbir sakıncası yok bunun. Hiçbir sakıncası yok” diyerek terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD’den övgü ile bahsetmişti.

selyus