Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Ağustos 2016

Kılıçdaroğlu’da ‘Yeni Türkiye’ dedi

Daha önceleri mitinglerde, meydanlarda ‘Yeni Türkiye’ söylemine sürekli karşı çıkan ve eski Türkiye’den dem vuran Kemal Kılıçdaroğlu, geçte olsa artık eski Türkiye ile bu ülkenin yürümeyeceğini anlayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemini kabul ederek sesli bir şeklide “Artık yeni bir Türkiye var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı Meydanı’nda yaptığı konuşmanın satır aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye sloganını kullandı. Daha önceleri mitinglerde, meydanlarda ‘Yeni Türkiye’ söylemine sürekli karşı çıkan ve eski Türkiye’den dem vuran Kılıçdaroğlu, geçte olsa artık eski Türkiye ile bu ülkenin yürümeyeceğini anlayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemini kabul ederek sesli bir şeklide zikretti.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu anlamda Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşananların, bir uzlaşma kapısı araladığını belirterek, “Artık yeni bir Türkiye var. Bizim için söz konusu vatandır, sonuna kadar vatana sahip çıkacağız” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sabaha kadar çalışarak darbecilere karşı dik durduğunu belirterek, “Meclis, sabaha kadar çalışarak, darbeciye karşı dik durarak sadece kendi onurunu değil, milletvekillerinin de onurunu korumuştur. Parlamentoda grubu bulunan 4 siyasi partinin liderleri ve 4 siyasi partinin milletvekilleri darbeye karşı açık, net bir tavır koymuşlardır. Darbeye karşı demokrasi bildirgesini hep beraber imzalamışlardır.

 

15 Temmuz gecesi yaşananların, bir uzlaşma kapısı araladığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Artık yeni bir Türkiye var. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza çok daha güzel bir Türkiye bırakmış olacağız. Önce teşhisi doğru koyacağız ki, tedaviyi doğru yapalım. Bir musubet bin nasihatten evladır. Ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım” açıklamasında bulundu.

CHP Lideri, sözlerini “Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak hepimizin ortak görevi. Hep birlikte mücadele edelim. Gereğini hep birlikte yerine getirelim. Allah ülkemize bir daha böyle olaylar yaşatmasın” diyerek tamamladı.

selyus