Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Temmuz 2022

Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden İmamoğlu’na Bakan Varank, “PES” dedi!

KYK indirimi için Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden İBB Başkanı İmamoğlu’na cevap Bakan Varank’tan geldi. Varank, “Ulaştırma Bakanlığı metro yatırımlarını kendi icraatı gibi gösterip siyasi pay kapmaya çalışan İstanbul’un Belediye Başkanı, hükümetin KYK indirim hazırlığından ön alıp siyasi pay kapmaya çalışan genel başkanını tebrik ediyor… Hem de İstanbulkart’a %100 zam yaptıkları gün. PES!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenim kredisine ilişkin düzenlemeyi, “Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.” diyerek duyurdu.

Erdoğan’ın KYK indirimi müjdesi sonrası CHP’li bazı isimler Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür paylaşımları yapmaya başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından “Türkiye’nin geleceği gençler ve çocuklar adına atılan adımlar için teşekkürler Kılıçdaroğlu” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan paylaşımına destek veren İmamoğlu’na yanıt bakandan geldi.

Bakan Varank KYK indirimi ile gündeme gelen Kılıçdaroğlu’nun, bu işten ‘siyasi bir pay kapmaya’ çalıştığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaşımında, “Ulaştırma Bakanlığı metro yatırımlarını kendi icraatı gibi gösterip siyasi pay kapmaya çalışan İstanbul’un Belediye Başkanı, hükümetin KYK indirim hazırlığından ön alıp siyasi pay kapmaya çalışan genel başkanını tebrik ediyor… Hem de İstanbulkart’a %100 zam yaptıkları gün. PES!” ifadelerine yer verdi. Türkiye gazetesi

selyus