Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ekim 2022

Masanın gizli ortağı HDP, aday çalışmalarına başladıklarını duyurdu

Seçim çalışmaları hız kazanırken henüz adayını açıklamayan 6’lı masaya çağrıda bulunan HDP, muhalefet partilerinin aday çıkaramaması durumunda kendi adaylarını çıkaracaklarını söyleyerek, aday çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP’nin Eş Başkanı Mithat Sancar, adaylık çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

‘ORTAK ADAY FİKRİNE AÇIĞIZ’

6’lı masa ile ortak aday fikrine açık olduklarını ancak ilkeler üzerinde müzakere edilmesi gerektiğini söyleyen Sancar, müzakerelerden sonuç alınamaması durumunda kendi adaylarıyla seçime girmelerinin hakları olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında ortak adayda olması gereken nitelikleri sıralayan Sancar, “Kendi adayımız için de bu niteliklere uygun isim arayışını başlattık. Dünkü MYK toplantımızda aldığımız kararın ikinci boyutu budur. Yani bu niteliklere sahip bir aday çıkarmak için mekanizmalarımızın işleyişini hızlandırma ve çalışmalarımızı yoğunlaştırma” ifadelerini kullandı.

HDP’nin, ayrıca tartışmayı tabana indireceğini ve halkla paylaşacağını belirtti.

‘ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK’

Sancar, ayrıca kendi adaylarını çıkarma çalışmalarını da tabanla birlikte yürüteceklerini, “Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme mekanizmalarımız açık ve şeffaf biçimde çalışmalarına başlamıştır.” sözleriyle vurguladı. Türkiye gazetesi

selyus