Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Mart 2017

Milletvekili Külünk, “Hollanda gözüdönmüşlükten vazgeçsin”

Hollanda Başkonsolosluğu önünde açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Bugün Avrupa’da ırkçı faşizmin kendi vardır. Bugün Hollanda siyasetinin tükenmişliği vardır. Hollanda bu gözü dönmüşlüğünden vazgeçmezse demokrasinin sınırları içinde Türk halkı buna misliyle cevap verecektir ” dedi.

Hollanda’nın Türk bakanlarının uçuş iznini iptal etmesinin ardından yaşanan diplomasi krizine tepki gösteren yüzlerce kişi Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Hollanda’nın hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çaluşoğlu’na hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı aldıkları faşizan karara tepki gösteren vatandaşlara AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk’te destek verdi. Burada bir açıklama yapan Külünk “Irkçı ve faşizan uygulamayı sahneye koyan Hollanda’daki irade aslında Avrupa’nın 2. Dünya savaşından kalma iradesidir. Biz bu iradeyi 2’inci dünya savaşından tanıyoruz. Avrupa, Almanya, Hollanda gerçekten demokrasi insan hakları konusunda samimi mi sorusunu sormak müspet cevap vermek isterdik. Ama bugün görüyoruz ki Avrupa bu değerlerin hepsinde sınıfta kalmıştır. Bugün Avrupa’da Nazizm’in kendisi vardır. Bugün Avrupa’da ırkçı faşizmin kendi vardır. Bugün Hollanda siyasetinin tükenmişliği vardır. Bir ırkçı faşistin liderin elinden oyları kapabilmek için, ırkçı faşist liderin alanını daraltmak için yanlış adresteler. Hollanda bu gözü dönmüşlüğünden vazgeçmezse buna demokrasinin sınırları içinde, Türk halkı buna misliyle cevap verecektir” dedi.

selyus