Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Eylül 2015

Milletvekili Satır’dan Mina açıklaması

İstanbul Milletvekili Av. M. Belma Satır, Mina’daki izdihamla ilgili yayınladığı mesajında önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Milletvekili Av. M. Belma Satır, Mina’daki izdihamla ilgili yayınladığı mesajında önemli açıklamalarda bulundu. Satır, “Bütün Müslümanların ortak değeri olan Mekke ve Medine’nin yönetimi, hac ve umre organizasyonu Suudi Arabistan Yönetimi’nin tekeline bırakılmamalı” dedi.

“Sevgili Dostlarım, takipçilerim.

Kutsal topraklarda meydana gelen acı haber bayram sevincimizi gölgeledi.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet dilerim.

Kutsal topraklara yakışmayan kötü yönetim, organizasyon hataları, düzensizlik, hacı sayısının kontrol edilememesi, yaşlı ve hasta insanların varlığı gibi nedenlerle facialar meydana gelmektedir.

Bu cehalet biz Müslümanların kaderi olmamalı!

Kutsal topraklar, Mekke ve Medine Müslüman ülkelerin ortak oluşturacağı bir otorite ile yönetilmelidir. Bütün Müslümanların ortak değeri olan Mekke ve Medine’nin yönetimi, hac ve umre organizasyonu Suudi Arabistan Yönetimi’nin tekeline bırakılmamalı.

Uluslararası İslam Örgütleri bu konuda olumlu ve aktif rol almaktan maalesef uzaktır.

Müslüman ülkeler bir an evvel bir araya gelerek; kutsal toprakların sağlıklı, bilimsel, medeni bir şekilde yönetimi için yeni yönetim modeli belirlemelidir.

Vefat eden hacılara tekrar rahmet diler, saygılar sunarım.”

İlginizi çekebilir

Nurdan Özyazar, icra kurulunda

Nurdan Özyazar, icra kurulunda

selyus