Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Ocak 2019

Murat Haznedar, CHP beni ‘Kahraman Türk Polisi’ dedim diye harcadı

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan ve CHP tarafından Beşiktaş Belediye Başkanı olarak yeniden aday gösterilmeyen Murat Hazinedar, partisini eleştirdi. Hazinedar, “İhraç gerekçesi olarak Türkiye’mizin göz bebeği olan polisimize ‘Kahraman Türk Polisi’ diyerek hitap etmiş olmam gösterildi. Şimdi ben nasıl diyebilirim iktidar şahsıma siyasi operasyon yaptı. Bu operasyonu bizzat Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde bulunan yönetim kademesinden ve Beşiktaş’ta bulunan sözde parti mensupları yapmıştır” dedi.

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’in görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Ardından partisi tarafından yeniden Beşiktaş Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmeyen Murat Hazinedar, Beşiktaş’ta bir otelde basın açıklaması düzenledi. Konuşmasında partisini eleştiren Hazinedar, partisi tarafından kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

“ŞAHSIMA OPERASYONU BİZZAT CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN MENSUPLARI YAPMIŞTIR”

Hazinedar, “Genel merkezin yazdığı yazıyı sizinle paylaşıyorum, bu durum şahsıma kurulan kumpasın parti yönetiminin de dahil olduğu ilk kısmı oldu. İhraç gerekçesi olarak Türkiye’mizin göz bebeği olan polisimize ‘Kahraman Türk Polisi’ diyerek hitap etmiş olmam gösterildi. Şimdi ben nasıl diyebilirim iktidar şahsıma siyasi operasyon yaptı. Bu operasyonu bizzat Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde bulunan yönetim kademesinden ve Beşiktaş’ta bulunan sözde parti mensupları yapmıştır. Buna engel olmayan da bunun için gereğini yapmayan da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Battal İlgezdi yeniden aday gösterilmesiyle ilgili verilen kararı içine sindirebiliyor mu? Bu adaletsiz ve eşitsiz kararı içine sindirebiliyor mu?” diye sordu.

selyus