Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mart 2024

Murat Kurum, “İsraf ettiğiniz tüm kaynakların hesabını Saraçhane’ye gelip bir bir sizden soracağız”

Bir aydan az bir zamanın kaldığı yerel seçim için çalışmalarını hız kesmeden devam ettiren Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum Konya Hemşehri Buluşmaları’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada İBB Başkanı İmamoğlu’na sert eleştirilerde bulunan Kurum, “İstanbul’un kaynağını çalıyorlar. İstanbul’un parasını başka emelleri için harcıyorlar ama az kaldı. 30 gün sonra o harcadığınız, israf ettiğiniz tüm kaynakların hesabını Saraçhane’ye gelip bir bir sizden soracağız.”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için geri sayım sürerken adayların mesaisi de hız kesmeden devam ediyor.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum bu kapsamda Bakırköy’deki bir otelde düzenlenen Konya Hemşehri Buluşmaları’na katıldı.

’31 MART’TA SENİ SÜRESİZ TATİLE GÖNDERECEĞİZ’

Her zaman Mevlana’nın “Birlik olun” çağrısına kulak verdiklerini ve gittikleri her yerde vatandaşların teveccühüyle karşılaştıklarını kaydeden Kurum, “Bu teveccühü görenler ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir o yana, bir bu yana savruluyorlar. Gündem değiştirmek için elinden geleni ardına koymayan bilgisiz bir başkanımız var. İstanbul’a ilgisi olmayan, yarı zamanlı belediyecilik yapan, sosyal medya belediyeciliği yapan bir başkan var. Bu başkana diyoruz ki ’31 Mart’a az kaldı. 31 Mart’ta seni süresiz tatile göndereceğiz'” diye konuştu.

‘CHP’NİN EŞ BAŞKANI MI OLURSUN…’

Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Murat Kurum, “31 Mart’ta İstanbullular sandıkta sana ve senin zihniyetine öyle bir cevap verecekler ki ne olduğunu şaşıracaksın” diyerek şöyle devam etti:

“Bundan sonra artık tatile mi gidersin, kayağa mı gidersin, başka emeller peşinde mi koşarsın… Gider CHP’nin eş başkanı mı olursun veya yol yürüdüğün şimdiki eş başkanı da arkadan hançerler misin, onu sen bilirsin. Senin yaptığını 5 yıldır bütün Türkiye görüyor. Sen yol yürüdüğün tüm arkadaşlarını yolda bıraktın. ‘Abim’ dediğin genel başkanını kongrede saf dışı bırakabilmek için İstanbul’un kaynaklarını harcadın.”

‘HESABINI SARAÇHANE’YE GELİP BİR BİR SORACAĞIZ’

Kurum, İBB’nin kaynaklarının israf edildiğini belirterek, “İstanbul’un kaynağını çalıyorlar. İstanbul’un parasını başka emelleri için harcıyorlar ama az kaldı. 30 gün sonra o harcadığınız, israf ettiğiniz tüm kaynakların hesabını Saraçhane’ye gelip bir bir sizden soracağız.” ifadelerini kullandı. Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr

selyus