Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Aralık 2017

Naim Yağcı’dan Battal İlgezdi açıklaması!

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediyesi eski Başkanı Battal İlgezdi ve gelişmelilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yağcı, “Ataşehir’e gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanı, iddiaların muhatabı görevden alınan Ataşehir Belediye başkanı ve avukatından hiçbiri, iddiaları inkar etmemişler, söyleyebilecek, savunabilecek bir söz ifade edememişler, bozuk plak gibi hemen hepsi belediye başkanı bu iddialardan aklanmıştır, diyerek konuyu geçiştirmeye çalışmışlardır” dedi.

BAŞKAN NAİM YAĞCI’NIN AÇIKLAMASI

Başkan Naim Yağcı’nın açıklaması: “Ataşehir Belediye Başkanı hakkında,

İçişleri Bakanlığı tarafından, “İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı hareket edilmesi ile Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması gibi usulsüzlük ve yolsuzluk fiillerinin işlendiğine dair, Mülkiye Müfettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle”, 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Bu karar 08.12.2017 tarihinde belediye başkanına tebliğ edilmiştir.

Belediye başkanının görevden uzaklaştırılması, öyle söylendiği gibi, siyasi bir operasyondur diyerek geçiştirilecek bir konu değildir.

İddialar da, soruşturma ve kovuşturmaların içerikleri de görevden uzaklaştırma kararının önemini ve Ataşehir Belediyesinde cereyan eden olayların boyutlarının ne denli büyük olduğunu göstermektedir. İçişleri Bakanlığı bu kararı verirken başkanın hangi partili olduğuna bakmamış olayların, iddiaların, hukuki süreçlerin yoğunluğu ve dayanaklarına, delillerin sağlamlığına bakmıştır.

Yurt dışı gezisini yarıda keserek apar topar dönüp Ataşehir’e gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanı, iddiaların muhatabı görevden alınan Ataşehir Belediye başkanı ve avukatından hiçbiri, iddiaları inkar etmemişler, söyleyebilecek, savunabilecek bir söz ifade edememişler, bozuk plak gibi hemen hepsi belediye başkanı bu iddialardan aklanmıştır, diyerek konuyu geçiştirmeye çalışmışlardır.

Elbette devletin ilgili mercileri ve yargı gerekli araştırma, soruşturma, kovuşturmalarını yapıp nihai kararı verecektir ve biz de Ataşehir adına bunun takipçisi olacağız.

Ataşehir hizmete, yatırıma, gelişmeye, büyümeye aç ve muhtaçken bunlarla anılacak hizmetleri yapmayıp, belediye başkanının, seçildiği günden bu yana geçen sekiz yılı aşkın süredir, yolsuzluk, usulsüzlük, hukuksuzluk, soruşturma, kovuşturma ve nihayetinde görevden uzaklaştırılmaya kadar giden gündemlerle medyada ve kamuoyunda konuşulması ve yer alması Ataşehir adına da üzüntü vericidir.”

selyus