Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Ali Yerlikaya olmaz!

AK Parti’de aday belirleme süreci tamamlanmak üzere. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kılı kırk yararak titiz çalışması sonucu belirlenen aday sürecinin sonun gelindiğinde İstanbul için daha önce anketlerde adı geçen isimler ikiye indirildi.

Aldığımız sağlam kulis bilgilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı için Erdoğan’ın masasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, önceki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu varmış.

32 yıldır reisin peşinden yürüyen bir siyasetçi ve 36 yıldır İstanbul düzeyinde gazetecilik yapan biri olarak bu üç adayla ilgili görüşlerimi beyan etmek istiyorum.

Bakan Yerlikaya, görevini layikiyle yaptığı için tüm kesimlerin takdirini toplamış durumda.

Ha bu arada Yerlikaya’yı muhalefet kanadının övmesi çok da hayra bir şey değil ama yine de bende bu ülkenin bir vatandaşı olarak başarılı buluyorum.

Özellikle altı çizilmesi gereken konu: Ali Yerlikaya 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı olduğu ve görevini iyi yaptığı için öne çıktı.

Takdir edildi.

Ancak AK Parti’nin (Cumhur İttifakı’nın) adayı gösterildiği taktirde bir anda o övgüler rafa kalkar ve Yerlikaya’ya farklı gözle bakmaya başlarlar.

Hatta Yerlikaya’yı öven Erdoğan ve AK Parti düşmanları bir anda övmeyi bırakır, eleştiri dozajı da her geçen gün ağırlaşır.

Kısacası İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya olumlu bakma yüzde 70’lerde olsa da AK Parti adayı Yerlikaya bu oranın yarısını zor alır.

Ayrıca yerel yöneticilikle bürokratlık birbirine iki zıt meslektir.

Onun için Yerlikaya görevini başarıyla yapmaya devam etsin derim.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise bakanlık görevinde kendi ispatlamış bir isim olarak öne çıkıyor. Özellikle İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon binanın kentsel dönüşümünü olacağını var sayarsak Murat Kurum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için biçilmiş kaftan olarak duruyor.

Tabi son kararı reis verecek ama Murat Kurum bu üç isim arasında en güçlü olarak duruyor.

Mehmet Tevfik Göksu ise, herkesin yakından tanıdığı ve 3 dönemdir Esenler’in çehresini değiştiren başarılı bir yerel yönetici.

Hele ki son 5 yıldır İBB Meclisi’nde adeta kükreyen bir aslan gibi muhalefet yaptı.

Ekibiyle birlikte algıcı Ekrem İmamoğlu’nu adeta bitirdi.

Göksu’nun artıları çok fazla da bir önemli artısı ise Adıyamanlı olması.

Yıllardır İBB adayı konusunda AK Parti’ye tepki gösteren Doğu ve Güneydoğulu seçmenin Mehmet Tevfik Göksu’ya oy vereceği aşikârdır.

İstanbul’un kaybedilmesini istemeyen taraflı bir gazeteci olarak görüşlerimi dile getirdim.

Kalın sağlıcakla.

selyus