Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Ağustos 2016

Reşat Petek’e yoğun tepki var

Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek’in FETÖ’nün başı Fetullah Gülen’i geçmişte de olsa öven ve savunan konuşmalarından dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi FETÖ Araştırma Komisyonu’na alınmasına yoğun tepki var..

TBMM Genel Kurulu’nda FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda yer alan AK Parti Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek hakkında çıkan olumsuz haberler dikkatimizi çekti. TBMM FETÖ Meclis Araştırma Komisyonu’na seçildiği için yoğun tepki alan Reşat Petek sosyal medyada bir video ki konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün baş haşhaşisi Fetullah Gülen’i savunuyor. Reşat Petek’in o dönem bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada: “Hakkında açılan tüm davalarda, özellikle son davada Sayın Fetullah Gülen Hocaefendinin beraat etmesine Yargıtay Ceza Kurulu’nda da bu beraat kararının kesinleşmesine rağmen, Ergenekon yapılanmasının parlamento uzantıları tarafından çete diye hakkında meclis kürsüsünde konuşma yapılmıştır.” dedi. 

Eski konuşması da olsa FETÖ’nun başı Gülen’i öven birinin böyle kritik bir komisyona alınması ne kadar doğu bunu büyüklerimiz daha iyi bilir! TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve eski Başsavcı Av. Reşat Petek’i bu komisyona önerenlerin bir bildiği mi var, yoksa bir bilmediği mi var? Bunu zaman gösterecek.

selyus