Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Nisan 2021

Osman Nuri Kabaktepe, “İstanbul’da bir ‘guguk kuşu siyaseti’ var!”

İsim vermeden Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren İl Başkanı Kabaktepe, “Burada şunu görüyoruz, bir balon tabiri kullandık. Naylon işler tabiri kullandık. Şimdi de bu son yaşananlar bana şunu söyletti: “İstanbul’umuzda çok güzel bir guguk siyaseti” var. O güzel oldu! Niye guguk siyaseti diyorum? Şunun için söylüyorum, guguk kuşu biliyorsunuz yuva yapmaz. Kuluçkaya da yatmaz. Hazıra konar. Yani söylediklerini yapmayan, yaptıklarını da başkalarının yaptıkları üzerine bina eden, onları yaparken de diğer yapılanlara sahip çıkan ve tamamen kendininmiş gibi gösteren bir siyasi tarzla karşı karşıyayız. Yani İstanbul’da bir “Guguk kuşu siyaseti var”.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 24 TV’de Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programının canlı yayın konuğu oldu. Elönü’nün sorularına bütün açıklıkla cevaplar veren Başkan Kabaktepe önemli açıklamalarda bulundu.

Esra Elönü’nün hani o sündürülmüş bir slogan var: “İstanbul’da her şey çok güzel olacak”. Bu sündürülmüş slogan yerini sade bir törenle “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganına mı devretti? sorusuna cevap verirken “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na iki yıl içerisinde ne ürettiniz? sorusuyla konuşmasına başlayan İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Geçen iki ay içerisinde ilçe teşkilatlarımızı ve belediyeleri ziyaret ediyorum. Belediyelerimizi ziyaretlerimizde neler yaptıklarımızı soruyorum.  Enteresan bir istatistik çıkardım oradan hareketle. 2019 yerel seçimden bugüne kadar geçen süre içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 139 milyar bütçe kullanmış. Şimdi soruyorum: “bu parayla ne ürettiniz?” Soru bu kadar basit. Ne üretildiğinin ortaya koyulması lazım. Diğer taraftan da 4 tane AK Parti’li belediyeyi ziyaret ettim. Bunların toplam bütçesi de yaklaşık 4 milyar. Ne yaptıklarını sordum. Aynı süre içerisinde ilçelerine 187 tane eser kazandırmışlar. Bizim belediyeler bunu yapmışlarsa, bu 4 belediyeden 35 kat fazla bütçesi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de 6 binin üzerinde eser yapması lazım. Bu eserler tabi “Çeşmeye musluk takma” eseri değil. Dolayısı ile ne var diyorum? 6,500 tane mi var? 600 tane mi var? 60 tane mi var? 6 tane mi var? Buradan hareketle de şunu söylüyoruz. İstanbul’da her şey güzel olmayı değil de bir konuda şampiyonluk kazandı! Dünyada 120 ülkeden büyük olan İstanbul’umuzun 27 yıllık tarihinde ilk kez borç alamayacak hale getirildi. Bizde lütfen ‘İstanbul’umuzu ipotek altına atmayın’ diyoruz.” dedi.

“İSTANBUL’UMUZDA ÇOK GÜZEL BİR “GUGUK SİYASETİ!”

İsim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Başkan Kabaktepe, “Burada şunu görüyoruz, bir balon tabiri kullandık. Naylon işler tabiri kullandık. Şimdi de bu son yaşananlar bana şunu söyletti: “İstanbul’umuzda çok güzel bir guguk siyaseti” var. O güzel oldu! Niye guguk siyaseti diyorum? Şunun için söylüyorum, guguk kuşu biliyorsunuz yuva yapmaz. Kuluçkaya da yatmaz. Hazıra konar. Yani söylediklerini yapmayan, yaptıklarını da başkalarının yaptıkları üzerine bina eden, onları yaparken de diğer yapılanlara sahip çıkan ve tamamen kendininmiş gibi gösteren bir siyasi tarzla karşı karşıyayız. Yani İstanbul’da bir “Guguk kuşu siyaseti var”.

selyus