Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Şubat 2021

Osman Tomakin, kongrede kadrosunu güçlendirerek yoluna devam ediyor

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi gerçekleşti. İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Osman Tomakin yeniden seçildiği ve Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, genel başkan yardımcıları, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Ahmet Büyükgümüş, milletvekilleri, Sancaktepe Belediye Başkanları Av. Şeyma Döğücü, Beyoğlu Belediye Başkanı Avukat Haydar Ali Yıldız, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve delegeler katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin İstanbul bayan milletvekilleri ile Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü’nün isimlerini söylediğinde salonda gençlerden büyük alkış aldı. 

AK PARTİ’NİN MİLLETİN PARTİSİ OLARAK KURULDU

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, “Kongreleri yenilenme olarak görüyoruz. Gençlik kollarımızı, partinin ideallerini daha iyi taşıyabilmek adına gayret ve azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. AK Parti’nin milletin partisi olarak kuruldu. Dün olduğu gibi bugün de İstanbul’un il ve ilçe kollarıyla Türkiye için mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

“GENÇLERİMİZ BİRÇOK İMKANDAN MAHRUM BIRAKILDI, HAKSIZLIKLARA UĞRADI”

Gençlere seslenen Bakan Varank, AK Parti hükümetleri döneminde üniversite ve öğrenci sayısında yaşanan artıştan bahsederek, üniversiteler için ayrılan bütçenin 2,5 milyar liradan 36 milyar liraya çıktığını, kredi ve burs imkanlarından modern yurtlara kadar öğrencilere büyük destekler verildiklerini ifade etti.

Dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST’te gençlerin içindeki cevherleri açığa çıkardıklarını dile getiren Vakan Varank, “10-15 yıl önce gençlerimiz sizin kadar şanslı değildi. Onlar birçok imkandan mahrum bırakıldı. Kılık kıyafetlerinden dolayı doktor, hakim, savcı olamadılar, üniversitelere alınmadılar. Onlar büyük haksızlıklara ve ayrımcılıklara uğradı. Cumhurbaşkanımız güçlü liderliğiyle işte tüm bu ayrımcı politikaları tarihin çöplüğüne gönderdi. Bugün gençlerimiz her şeye erişim sağlayabiliyor, her türlü olanaktan faydalanabiliyor. Ama rehavete kapılmak yok. Gücün ufacık bir kırıntısını elde ettiklerinde nasıl saldırdıklarını, nasıl diklendiklerini görüyorsunuz” diye konuştu.

selyus