Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Nisan 2019

Oy sayımında önemli gelişme!

İstanbul’da aralıksız devam eden sayımlarda aradaki makas iyicen kapanmaya başladı. Dün AK Parti’den yapılan açıklamada aradaki fark 17 bin küsülerde idi. Dün akşam devam eden ve bugün hala süren sayımlardan gelen rakamlarla birlikte aradaki farkın 10 bini altına düştüğü muhtemelen bu hafta sonu aranın kapanıp AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın öne geçeceği ifade ediliyor!

İstanbul’da 17 ilçenin 22 seçim bölgesinde geçersiz oylar, bir ilçede ise oyların tamamı yeniden sayıldı. 15 ilçede geçersiz, 8 ilçede ise oyların tamamının sayımı devam ediyor… Daha açıkça belirtmek gerekirse geçersiz oyların sayıldığı sandıkların 3’te 1’i bile değil.

AK Parti’nin geçersiz oyların yeniden sayımına ilişkin talebi üzerine İstanbul’un 76 ilçe seçim kurulunda çalışmalar devam ediyor. 17 ilçede 23 ilçe seçim kurulundaki geçersiz oyların sayımı dün tamamlandı. 53 ilçe seçim kurulunda ise sayımlar sürüyor.

SAYIMI TAMAMLANAN İLÇE SEÇİM KURULLARI

Adalar, Bağcılar 1. bölge, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Büyükçekmece 1. bölge, Esenler 2. bölge, Esenyurt 1. ve 2. bölgeler, Eyüp 1. ve 2. bölgeler, Fatih 1.2. ve 3. bölgeler, Kadıköy 3. seçim bölgesi, Sarıyer 1. ve 2. bölge, Sultanbeyli 1. ve 2. bölge, Şile, Kağıthane, Ümraniye, Üsküdar 1. bölge.

DEVAM EDEN İLÇE SEÇİM KURULLARI

Arnavutköy, Beyoğlu, Çekmeköy, Ataşehir, Avcılar 1. ve 2. bölgeler, Bahçelievler, Bağcılar 4. bölge, Beylikdüzü, Beşiktaş, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa 1. bölge, Maltepe 2. bölge, Şişli 1. ve 2. bölgelerinde ise oyların sayımı hâlâ devam ediyor. Tüm oyların yeniden sayılması kararı verilen ilçe seçim kurulları: Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Bağcılar 2. İlçe Seçim Kurulu, Çatalca, Kartal 2. İlçe Seçim Kurulu, Maltepe 1. İlçe Seçim Kurulu, Silivri, Sultanbeyli 1. İlçe Seçim Kurulu, Tuzla.

ALİ İHSAN YAVUZ’DAN AÇIKLAMA

İstanbul İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Hem maddi hata düzeltimi hem de bu açılan sandıklardaki düzeltme sonucu seçim kurullarının belirleyerek, AK Parti lehine düzelttiği ve kayıta geçtiği sayı bugün itibariyle 13 bin 969’dur.” dedi.

Ayrıca Yavuz sorulan bir soru üzerine, AK Parti ile CHP arasındaki oy farkının İstanbul’da 18 binin altına indiğini ve bu rakamın da geçersiz oyların sayıldığı sandıkların 3’te 1’i bile olmadığını söyledi. Kaynak: THM Haber

selyus