Soylu, “Ben, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı okurum. Senin gibi PKK’nın tüzüğünü okumam”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçesinin  görüşmelerinde kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP’li vekiller arasında tartışma yaşandı.

Bakan Soylu, “Savaş bütçesi” eleştirisine tepki gösteren Soylu, “Bu bir savaş bütçesi değildir. Bu bütçe Diyarbakır annelerinin bütçesidir. Ben, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası kitabı okurum. PKK tüzüğü okumam” dedi.

HDP sıralarından gelen “Anayasa’yı ayaklar altına aldınız, ” ifadesi üzerine Soylu, “Ben, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı okurum. Senin gibi PKK’nın tüzüğünü okumam” diye karşılık verdi.

Soylu, görevden alınan Erzurum Karayazı Belediye Başkanının 2017 yılında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinden silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğunu kaydetti. Görevden almalara işaret eden Soylu, “Buradan söyleyeyim: Vallahi billahi almazsak bu Gazi Meclis’in ahı bizi tutar. Bedirhan bebeğin ahı bizi tutar ve en son, Esma Komutanın ahı bizi tutar. Allah’a çok şükürler olsun, bugün Türkiye’de ‘Doğunun makus talihi’ lafını, ‘PKK’nın makus talihi’ne dönüştürdük, şimdi Kandil düşünsün.” dedi.

Bakan Soylu, “Okula gitmesi gereken, hemşire olması gereken, doktor ve mühendis olması gereken, anne sevgisine muhtaç çocuklarımızı; taciz ve tecavüz etmek üzere zorla alan, o alçak, sapık, adı Biçirpinin olan Duran Kalkan’a bugün göndermiyoruz.” şeklinde konuştu.

Soylu, “Bu bütçeyi savaş bütçesi olarak söyleyenlere sözümdür: Bu bütçe savaş bütçesi değildir, bu bütçe Diyarbakır Annelerinin bütçesidir” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus