Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Şubat 2015

Özlem Zengin İstanbul’da hep ‘Özlem’le anılacak

AK Parti İstanbul’un önemli ve değerli ismi Av. Özlem Zengin, İstanbul 3. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı oldu. Zengin’i İstanbul her zaman özleyecek.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Deneyimli siyaset kadını Zengin, 12 yıldır partinin içinde aktif siyaset yapmaktadır. 2003 yılında il yönetim kurulu üyeliği, 2005-2011 yılları arasında il başkan yardımcılığı yapan Özlem Zengin, 2012 yılından bu yanada İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığını yürütmekteydi. İstanbul kadın teşkilatlarının gönlünde taht kuran ve onlara adeta hayat hocalığı da yapan Zengin’in bu kararı teşkilatları gitmesinden dolayı üzdü, milletvekili olacağı içinde sevindirdi. Başarılı bir siyaset çizgisiyle kutlu davaya hizmet eden Zengin, muhafazakar, ağırbaşlı ve kültürlü duruşuyla ekibinin sevgisini kazanması da ayrıca artısı oldu. Dik duruşu ve davaya sımsıkı sarılmasıyla isminden sık sık bahsettirerek partinin kurucu genel başkanı ile şimdiki genel başkanın dikkatini çeken AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin, Ankara’ya gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca yaptığı hizmetlerle ve vakarlı duruşuyla da bunu çoktan hakkediyor. 

AV. ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?

9 Eylül 1969 Tokat’ta doğan Özlem Zengin, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta, liseyi İzmir’de tamamladı. Matematik Mühendisliği okumak niyetinde olan Zengin, daha sonra hukukun, rakamlar yerine kelimelerle kodlanmış bir matematik işlemi olduğuna kanaat getirerek hukuk fakültesini tercih etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında bir hukuk ve aktüalite dergisi olan Teklif ’de kendi alanıyla ilgili yazılar yazdı. Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika’da yaşadı, döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. Akabinde 1998-2001 yılları arasında Kanal 7 Televizyonu’nda ‘Hayatın İçinden’ adlı programda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı. 2001 yılında yakın arkadaşlarıyla İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi İKAMER’i kurdu. Bununla beraber serbest avukatlık da yapmaya başladı. Av. Özlem Zengin, 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. Yıllar sonra yüksek lisans yapmak için akademik hayata tekrar döndü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi alanında ’Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. Bu arada Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Mayıs 2012 ‘de, İstanbul İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Üniversiteye giden 3 oğlu, Sosyal Hizmetlerle protokolü olan kurucusu da olduğu Beyaz El Dayanışma Derneği ile sorumluluğuna destek verdiği yirmi evladı daha var.

Etiketler:
selyus