Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Nisan 2016

Özlem Zengin Ümraniyeli kadınlara “Kadın ve Siyaset”i anlattı

Mekteb-i Zarâfet’in 4. Haftası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin ve Yazar Demet Tezcan’ın katılımıyla gerçekleşti. Derslere katılım oldukça yoğun oldu.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında “Örtünme ve Tesettür” konulu dersiyle Yazar Demet Tezcan, “Kadın ve Siyaset” dersiyle ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ülke TV’de yayınlanan İyi Fikir Programının Yapımcısı ve Sunucusu Av. Özlem Zengin, Ümraniyeli hanımlarla bir araya geldi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, birim müdürleri ve çok sayıda Ümraniyeli hanım katıldı.

İlk derste “Örtünme ve Tesettür” konulu anlatısıyla Yazar Demet Tezcan, “Kadınların geçmişteki ve şimdi durumundan bahsetti. Kadınların dikkat çekmemesi ve sakınması gerektiğini de belirten Tezcan, esas olan Rabbin sizden razı olup olmadığıdır” dedi ve dersini noktaladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ülke TV’de yayınlanan İyi Fikir Programının Yapımcısı ve Sunucusu Av. Özlem Zengin ise “Kadın ve Siyaset” konulu dersiyle, kadınların 28 Şubat sürecinde oldukça yaralandığını ancak bu yaralanmanın kadınları daha da güçlü yaptığını ve günümüzde, kadınların gerek siyasi gerek sosyal hayatta bireysel güçlerinin çok fazla olduğunu söyledi. Zengin:“Türkiye’de kadının demokratik haklara sahip olduğu dönem, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiği dönemdir. Siyasi hareketliliğin ve başarıların arkasında da bu yatmaktadır” dedi. Av. Özlem Zengin’in dinleyicilerin sorularını cevaplamasıyla program son buldu.

Programın ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ülke TV’de yayınlanan İyi Fikir Programının Yapımcısı ve Sunucusu Av. Özlem Zengin’i makamında ağırlayarak, kendisine Meslek Edindirme Kursu Öğretmenleri tarafından yapılan altın yaldızlı cam vazo takdim etti. Ziyarette Başkan Hasan Can’a, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve yönetimi, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü ile belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Gül Bilir de eşlik etti.

selyus