Recep Tayyip Erdoğan, çok çileli ve haksızlıklarla dolu yollardan geldi buralara

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyi kurduğu süreçten, başbakan olduğu sürece gelene kadar çektiği zorlukları merhum Mehmet Ali Birant 32. Gün programında çok güzel özetlemiş…

Derin devlet tarafından reisin önü kesilmek isteniyordu! Senaryo günler öncesinden kurgulandı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından kamuoyuna okundu. Kılıç, “Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinden kurucu üyelikten çıkarılması için ihtar verilmesine o çokluğu ile karar verilmiştir.”

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bu ucube kararın ardından Erdoğan’ın 2002 Genel Seçimlerinde milletvekilliği yolu kapandı.

Tam bu haksız kararın şoku atlatılmaya çalışılırken senaryonun bir başka oyuncusu olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, seçimlere 9 kala AK Parti’ye kapatma davası açtı. Merhum Mehmet Ali Birand’ın da dediği gibi, “28 Şubat ruhu, mücadeleyi bırakmıyordu”

Yani 28 Şubat zihniyetinde olan örümcek kafalar, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir “Dünya Lideri” olacağını görmüşlerdi ve bunun önünü kesmeleri lazımdı! Ama Allah’ın izniyle bun güçleri yetmedi.

ERDOĞAN’IN BAŞBAKANLIK SÜRECİNE GEÇİŞTEKİ ZORLUKLARI

Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyunun ısrarlı talebi ve gelişen demokratik sürecin bir sonucu olarak 14 Ağustos 2001’de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AK Parti) kurdu ve Kurucular Kurulu tarafından AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. Milletin teveccüh ve güveni AK Parti’yi daha kuruluşunun ilk yılında Türkiye’nin en geniş halk desteğine sahip siyasî hareketi hâline getirdi ve 2002 yılı genel seçimlerinde üçte ikiye yakın parlamento çoğunluğuyla (363 milletvekili) tek başına iktidara taşıdı.

Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003’te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85’ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, aydınlık ve sürekli kalkınan bir Türkiye idealiyle, hayatî öneme sahip birçok reform paketini kısa süre içinde uygulamaya koydu

selyus