Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ocak 2023

Soytarı İlyas Salman, “Aday kim olursa olsun yeter ki Erdoğan düşmanı olsun!

CHP Grup toplantısında el pençe divan duran İlyas Salman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milletin dini ve manevi değerlerine hakaretten yargılandığı davaya ilişkin açıklamasında, “Saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum” dedi. Salman, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de “Aday kim olursa olsun muhalif bir aday olduğu sürece kesinlikle destekleyeceğim.” diyerek hedeflediği ‘soytarılığın’ kitabını yazdı.

Yeşilçam artığı İlyas Salman, Tele 1 canlı yayınında Hude Gürbüz’e konuştu.

Yeni Akit’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milletin milli ve manevi değerlerine hakaret etmekten yargılandığı davayı değerlendiren İlyas Salman, CHP Grup toplantısında el pençe divan durduğu anları unutarak, “Saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum” dedi.

2023 cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin soruya da cevap veren Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşman kim olursa olsun ona oy vereceğini açıklayarak, hedeflediği ‘soytarılığın’ kitabını yazdı.

Salman cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gidecekler kurtulacağız diye düşünüyorum. Aday kim olursa olsun muhalif bir aday olduğu sürece kesinlikle destekleyeceğim. 6’lı masa ya da 8’li masa. TKP’li arkadaşlara da aynı şeyi söylüyorum. Tavırlarını net koymaları lazım. Bizim dünya görüşümüz bu ama Türkiye’de bir demokrasi olmasını istiyorsak bu 6’lı masaya yardımcı olmak zorundayız demeleri lazım. Yeni Akit

selyus