Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Aralık 2022

Süleyman Soylu’dan terör destekçisi HDP’lilere: “Hesap vereceksiniz!”

Bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP grubu arasında gerginlik yaşandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın sözlerine cevap veren Bakan Soylu, ‘Son 5 yılda 1230’un üzerinde Türkiye’ye teslim olan PKK terör örgütünden teröristler var. ‘HDP bizi dağa gönderdi’ dediler. Asıl hesabı siz vereceksiniz siz.’ tepkisini gösterdi.

Türkiye gazetesinin haberine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda (TBMM) bütçe maratonu devam ediyor. Maratonun strart verdiği ilk günlerde Meclis’te gerginlik başladı. Bugüne damga vuran gerginlik ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş arasında yaşandı. Bakan Süleyman Soylu HDP’ye sert sözlerle yüklendi.

BAKAN SOYLU BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE KATILDI

TBMM Genel Kurulunda Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Görüşmelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

HDP İLE GERGİNLİK

Görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP grubu arasında gerginlik yaşandı. Bakan Soylu terör destekçilerine “Hesap vereceksiniz” diyerek seslendi.

“10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA KALAŞNİKOF VEREN PKK VE HDP’DİR”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın iftiralarına Meclis kürsüsünden cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birincisi Kürt düşmanı kimdir biliyor musunuz? On yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP’dir.” dedi.

“ESAS HESABI SİZ VERECEKSİNİZ”

Bakan Soylu, “Son beş yılda 1230’un üzerinde Türkiye’ye teslim olan PKK terör örgütünden kişiler var. Teröristler var. Geldiler. Ve “HDP bizi dağa gönderdi” dediler. Esas hesabı siz vereceksiniz siz. Esas hesabı siz vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Soylu, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın ‘Bizi siz yönetiyorsunuz. Bunun hesabını sizden soruyoruz’ ifadelerini kullanması üzerine, “PKK ile olan ilişkiniz. Edebiyat yapmayın” dedi.

“HAİN, CASUS, AJAN”

Turan, İçişleri Bakanı’nın kendilerine Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nda sarf ettiği sözleri anlatacağını söyleyince, Soylu, “İstihbarat Komisyonu’ndaki bilgiler gizlidir. Açıklayamazsın. Hain, casus, ajan” diye konuştu.

“SIKINTILI SÖZLER SÖYLEMEM LAZIM AMA KENDİMİ TUTUYORUM”

Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle:

Gazi Meclis’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde hepimizin huzurunda Türkiye’de hepimizi Kürt düşmanlığıyla suçlayan ve ne dediğini bilmeyen PKK terör örgütünün buradaki konuşmasının sadece PKK terör örgütü tarafından tasvip edilebileceği düşüncesiyle hareket eden ve ifade etmem gerekir ki daha sıkıntılı sözler söylemem lazım ama kendimi tutuyorum. Bir hakaret ve iftira silsilesiyle karşı karşıya kaldık. Türkiye gazetesi

selyus