Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Kasım 2018

TBMM Başkanı Yıldırım Nevmekan Sahil’de

Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan ve tüm İstanbulluların hizmetine sunulan Nevmekân Sahil çok özel bir konuğu ağırladı. Bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Nevmekân Sahil’i ziyaret etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından karşılanan Yıldırım, öncelikle yeni yaptırılan ve millet kıraathanelerinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen Nevmekân Sahil’i gezerek bina ve içindekilere ilişkin bilgi aldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’de kütüphane anlayışına yepyeni bir bakış açısı getiren Nevmekân Sahil’de yer alan on binlerce kitaptan bazılarına bakarak içeriklerini gözden geçirdi.

Yıldırım ziyareti sırasında Nevmekân Sahil’de bulunan vatandaşlar ve gençler sık sık sohbet etme imkânı buldu. Özellikle gençlere geniş vakit ayıran Binali Yıldırım, onlarla Nevmekân Sahil ve günlük konular üzerine sohbet etti. Ayrıca, Nevmekân Sahil’deki ailelerle de konuşan Yıldırım, bir bebeği kucağına alarak onu sevdi.

selyus