Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Şubat 2016

Tuzlalı AK Kadınlara iletişim eğitimi

AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı’nın liderliğinde gerçekleşen kadınlara yönelik eğitim toplantısında açıklamalarda bulunan Yiğit, “Hazreti Mevlana’nın iletişim tarifinin “İletişim bir canın bir cana değmesidir” Bir can bir cana, göz göze, kalp kalbe, duygu duyguya değer” diye konuştu.

 

AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Teşkilatlarına yeniden tam motivasyonla gidilmesi noktasına ifade ve yürek birliği yapılması için bir eğitim verildi. Tuzla’da yaptığı önemli etkinlikler ve teşkilatına yönelik çalışmalarla her zaman adından söz ettiren AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, yine önemli bir eğitimin öncülüğünü yaptı.

Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Davranış Bilimleri Hocası Şengül Yiğit, İletişim Teknikleri, İletişim Stratejisi, Neden AK Parti’deyiz?, Misyonumuz ve Vizyonumuz nedir konulu eğitimler verdi. yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğba Sıdıka Karaman ile Esma Ersin de katıldı.

İlçe Kadın Kolları Yönetimi ile mahalle teşkilatlarının yoğun katılımı gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, bu tür eğitimlerin önemine vurgu yaparak, kadınlara çok şey katacağının altını çizdi. Yeniden tam motivasyonla gidilmesi noktasına ifade ve yürek birliği yapılması için bir eğitim verildiğini ve bu eğitimlerde “İletişim Teknikleri, İletişim Stratejisi, Neden AK Parti’deyiz?, Misyonumuz ve Vizyonumuz” tüm bunları öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

İLETİŞİM BİR CANIN BİR CANA DEĞMESİDİR

Tuzla Kadın Kolları Teşkilatına verdiği eğitimde önemli konulara değinen Davranış Bilimleri Hocası Şengül Yiğit, “İletişimin yüzlerce tarifi var ama benim penceremden özellikle verdiğim bütün eğitimlerde kendi yüreğime ve hayatıma da kabul ettiğim, benimsediğim Hazreti Mevlana’nın iletişim tarifinin “İletişim bir canın bir cana değmesidir” Bir can bir cana, göz göze, kalp kalbe, duygu duyguya değer. Dolayısı ile iletişim halinde olduğumuz toplumda her fertlen bunun gerçekleştirebiliyor olmamız gerek. Düşünen beynin duyguyla yoğrulan kalpten hal lisanına yansımalarının ayaklı temsilcileri olmamız gerekiyor toplumda. Yeniden merhamet dilini geliştirmeye bu toplumun ihtiyacı var. Biz ancak bu kurtarabilir. Zaten Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Kadın olmak, rahim sıfatını bünyesinde taşıyan kadının anne olma sıfatı, eş olma sıfatı ve topluma kuşatıcı sevgiyi, şefkati, merhametiyle toplumun yarısını oluşturan kadın tümünü yetiştiriyor, beşiği sallayan el dünya ya hükmediyor. İşte o yüzden bir siyasi partinin teşkilatlanmasında ve sonuca, başarıya ulaşmasında kadınların önemi hiçbir zaman yadsınmadı. Bu zaferler hep kadınlar üzerinden şekillendi ve sonuca ulaştı. Önemlisiniz, iyi ki buradasınız, iyi ki varsınız. Kadın kimliğini koruyarak siyaset yapmaya ve kadın kimliğinizden siyasetle topluma imza atmaya devam etmeniz bizim için en ulvi amaçlardan birisidir” dedi.  

selyus