Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Mart 2023

Tuzla’nın “Başarılı Müdürü” İlhan Çöpoğlu milletvekili aday adayı oldu

Tuzla Belediyesi’nin başarılı müdürü İlhan Çöpoğlu, görevinden istifa ederek yeni projeleriyle daha farklı çalışmalara imza atmak için TBMM 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili aday adaylık başvurusunu il başkanlığına yaptı.

AK Parti 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı İlhan Çöpoğlu yaptığı açıklamada, “Yeni projelerimle daha farklı çalışmalara imza atmak için 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili aday adaylık başvurusunu il başkanlığına yaptım. 2010 yılından bu zamana kadar Tuzla Belediyesi’nde çeşitli görevlerde bulundum. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Partimizde bugüne kadar değişik kademelerinde, çeşitli görevler ifa ettim. Yeni projeleri hayat geçirmek daha farklı çalışmalara imza atmak için çıktığım bu yolda desteklerinize talibim açıklamalarından bulundu.

İLHAN ÇÖPOĞLU KİMDİR?

1980 Yılında Ordu’nun Akkuş İlçesinde Doğdu. İlköğretimini Bağcılar’da, lise eğitimini Gebze İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında başladığı Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2003 yılında başarıyla mezun oldu.

2003 – 2008 yılları arasında MEB’de öğretmenlik görevinde bulundu. 2008 – 2010 yılları arasında İstanbul İl Özel İdaresinde çalışan Çöpoğlu; 2010 Yılında Tuzla Belediyesi’nde göreve başladı. 2012 yılında Yazı İşleri Müdürlüğü ve Belediye Encümen Üyeliği Yaptı. 2014 Yılında Kurucu Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atandı ve Sosyal Belediyecilik alanında Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı’nın ‘en gurur duyduğum projem’ dediği Gönül Elleri Çarşısının da içinde bulunduğu yapıda 5 yıl boyunca başarıyla hizmet etti. İlhan Çöpoğlu, 2019 yılından beri de Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Halihazırda Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi olan İlhan Çöpoğlu Evli ve iki çocuk babasıdır.

SİYASİ HAYATI

Lise Yıllarında Milli Gençlik Vakfı Gebze İmam Hatip Lisesi Ortaokul Sorumlusu olarak başladı. Sırasıyla Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Fen Edebiyat Derneği’nde Bölüm Başkanı, 2001 yılında AK Parti’nin kurulmasıyla Tuzla Mimar Sinan Mahallesi Yönetim Kurulu Üyesi, Mimar Sinan Mahallesi Gençlik Kolları Başkanı, 2002 Yılında da Tuzla AK Parti Gençlik Kolları Kurucu Üyesi olarak teşkilatın her kademesinde bulundu.

2004 Yerel Seçim, 2007 Genel Seçim, 2007 Referandum ve 2009 Yerel Seçimleri’nde Tuzla AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Mimar Sinan Mahallesi İlçe Sorumlusu ve Okul Sorumlusu olarak çalıştı.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapan İlhan Çöpoğlu Halen; Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Tuzla Türk Kızılay’ı Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. Önceki yıllarda da Tuzla Belediyesi Çalışanları Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı (TUZPEV), Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Üyeliği, Toder 52 Üyeliği (Tuzla Ordulular Derneği), Mimar Sinan Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

selyus