Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Aralık 2020

Varank, “Sınırda pkk’lı teröristlere bomba yağdırdığı için SİHA’lardan rahatsızsanız, rahatsız olmaya devam edin (!)”

HDP’li Garo Palyan’a cevap veren Varank, “Dağlık Karabağ’daki 30 yıllık işgale son verdiği, Azeri kardeşlerimizi koruduğu, sınırımızda kurulmak istenen terör koridorundaki teröristlere bomba yağdırdığı, bayrağımızı gökyüzünde gururla dalgalandırdığı için mi SİHA’lardan rahatsızsınız? Eğer öyleyse rahatsız olmaya devam edebilirsiniz.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2021 yılı bütçeleri kabul edildi.

HDP’li Paylan’ın iftira ve yersiz eleştirilerine cevap veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve düzenledikleri 47 bin 285 teşvik belgesinin sadece yüzde 1’ine denk gelen 443’ünün savunma sanayine ait olduğuna işaret eden Varank, Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısının 1611’e, bu merkezlerde çalışan personel sayısının 74 bine ulaştığını kaydetti.

1,8 milyar dolar değerlemeye sahip Türkiye’nin ilk “unıcorn”u olan Peak Games’in tohumlarının bir teknoparkta atıldığını vurgulayan Varank, ülkenin en büyük oyun geliştirme firmasının da Teknopark’ta faaliyet gösterdiğine dikkati çekti.

Yerli yoğun bakım solunum cihazının yine bir Teknopark ürünü olduğunu ifade eden Varank, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın eleştirilerine şu yanıtı verdi:

“Emperyalist Batı hayranlığı gözünü öyle bürümüş ki, örnek verdiği ülkelerin dünyanın en büyük silah endüstrisine sahip olduğunun farkında bile değil. ‘Almanya niye tank üretiyor, Amerika niye SİHA üretiyor?’ diye soruyor musunuz? Hayır. Ama mevzubahis Türk SİHA’ları olunca, aniden anti militarist kesiliyorsunuz, sosyalistliğiniz aklınıza geliyor. Dağlık Karabağ’daki 30 yıllık işgale son verdiği, Azeri kardeşlerimizi koruduğu, sınırımızda kurulmak istenen terör koridorundaki teröristlere bomba yağdırdığı, bayrağımızı gökyüzünde gururla dalgalandırdığı için mi SİHA’lardan rahatsızsınız? Eğer öyleyse rahatsız olmaya devam edebilirsiniz. Teknolojinin kendisini, insanlık yararına-zararına diye ayıramazsınız. Eğer bir zulmü dindiriyorsanız, eğer ülkenizi savunmak için kullanıyorsanız o teknoloji insanlık yararınadır.”

selyus