Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Ağustos 2017

Yazıcı, aleyhine iftira haber yapan Cumhuriyet gazetesine adeta ateş püskürdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhuriyet gazetesinin 19 Ağustos 2017 tarihli iftiralarla kurgulanmış habere sert tepki göstererek, ‘Çamur at, izi kalsın’ yöntemi ile yapılan bu yalan haber, ilkeli ve doğru gazeteciliğin yüzkarasıdır. Şahsım ve partim bugüne kadar bu iftiralara, aşağılık operasyon girişimlerine pabuç bırakmamıştır, bundan sonra da asla bırakmayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘hedefe koyduğu’ dönemde, Erdoğan’a en yakın isimlerden birisi olarak bilinen eski Gümrük ve Ticaret Bakanı şimdinin AKP’nin Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’dan sonra gelen üçüncü ismi Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı’yla ilgili çok tartışma yaratacak bir ayrıntı ortaya çıktı. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı, aralarında hemşehrilik bağı bulunan işadamı İlhami Yazıcı ile 2014’te ortak bir şirket kuruyor. Şirket, İlhami Yazıcı’ya ait Yazıcı Grup’un Tanzanya’da açtığı fabrikanın açılışından sadece 5 gün sonra kuruluyor. Tanzanya’daki açılışa hem Hayati Yazıcı hem de açılıştan sadece “13 gün önce” 23 Mayıs 2014’te cemaat bağlantısı şüphesiyle görevden alınan; 15 Temmuz sonrası tutuklanan eski Rize Valisi Nurullah Çakır da katılıyor. İlhami Yazıcı’nın Rize’nin Çayeli ilçesinde yaptırdığı kız yurdu 15 Temmuz’un ardından KHK ile kapatılıyor; Ağustos 2016’da da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devrediliyor diye başlayan habere sosyal medya hesabından sert tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, tüm yazılanlar iftira olduğu belirterek “Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

‘ÇAMUR AT, İZİ KALSIN’ YÖNTEMİ

Cumhuriyet gazetesinin iftira haberine cevap veren Hayati Yazıcı şunları ifade etti: “İsmi dışında hiçbir kutsalı olmayan bir gazetenin bugün şahsımı hedef alarak kurguladığı haber tamamen yalandır ve kasıtlı bir iftiradır. Şeref ve haysiyet, herkese lazım olan bir değerdir. Bu kutsal değerlerden yoksun olanlar ancak ve ancak itibar suikastçiliği yaparlar. Bugüne kadar iftira ve kurgu haberciliği yapan ve birilerinin tetikçiliğini üstlenen bu gazetenin yaptığı tek kelime ile şerefsizliktir. ‘Çamur at, izi kalsın’ yöntemi ile yapılan bu kurgu haber, ilkeli ve doğru gazeteciliğin yüzkarasıdır. Şahsım ve partim bugüne kadar bu iftiralara, aşağılık operasyon girişimlerine pabuç bırakmamıştır, bundan sonra da asla bırakmayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Şahsım üzerinden partimize yönelik yapılan operasyonel gazeteciliğe karşı yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımın bilinmesini isterim.” diye konuştu.

 

selyus