Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Aralık 2022

Ali Kılıç, Maltepelilerin parasıyla CHP’li milletvekillerine ayakkabı aldı

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, partisinin milletvekillerine ve bazı parti meclis üyelerine belediye bütçesinden ayakkabı alarak hediye gönderdiği öğrenilmişti. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar tepki gösterirken, CHP’li Özgür Özel’den konuya ilişkin açıklama geldi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla söz konusu hediyelerin geri gönderileceğini duyurdu. Maltepeli vatandaşlar ise belediye bütçesinden böyle bir hediyenin gönderilmesine sert tepki gösterdi.

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, partisinin milletvekillerine ve bazı parti meclis üyelerine belediye bütçesinden yeni yıl hediyesi olarak ayakkabı göndermişti. Gönderile ayakkabı sayısının yaklaşık 200, tanesinin ise 1500 TL değerinde olduğunun ortaya çıkmasının ardından vatandaşlardan tepki geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP, ayakkabıların geri gönderileceğini duyurdu.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kanal7’den Cihan Ünal’ın haberine göre, CHP’li belediyenin halkın parasıyla CHP’li milletvekillerine ayakkabı hediye etmesine vatandaşlar sert tepki gösterdi. Kanal 7’nin mikrofon uzattığı vatandaşlar “Olamaz böyle bir şey, böyle saçma bir iş dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Belediyenin parasını kalkıp suistimal etmek bence şık olmamış. O paralar Maltepe’ye ait. Şu kış mevsiminde çocuklara, ihtiyaç sahiplerine bot alınabilirdi. Kendi parasıyla mı yaptı onları.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

AYAKKABILAR İADE EDİLECEKMİŞ

Gelen tepkiler üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özel, “CHP Grup Yönetimi olarak Maltepe Belediye Başkanınca yapılmak istenen bu gönderimi doğru bulmadığımızı belirterek, grubumuza gönderilen paketlerin Meclis’e kabulü ve dağıtımını engelledik. Bizi aşan alternatif yollarla yollandı ise paketler milletvekillerimizce iade edilecektir.” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus