Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Ekim 2019

Başkan Ahmet Cin’den şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı

Pendik Belediye Meclisi, 2020 Yılı Tahmini Bütçesi, Performans Programı ile ilgili konuşan Başkan Ahmet Cin, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde kaynaklarını verimli kullanan, hizmetlerin sunulmasına adalet ilkesine riayet eden, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla vatandaş memnuniyeti ekseninde stratejik planımızı ve performans programlarımızı hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Pendik Belediye Meclisi, 2020 Yılı Tahmini Bütçesi, Performans Programı ve 2020-2024 Stratejik Planını görüştü. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 7 oranında artış gösteren tahmini bütçe 650 milyon TL olarak oy çokluğuyla mecliste kabul edildi. Son yıllarda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen bütçenin artış gösterdiğinin altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Tasarruf odaklı bütçeden taviz vermeden yatırım anlayışımızı sürdüreceğiz. Pendikli hemşehrilerimize hız kesmeden yatırımlar sunmaya devam edeceğiz. Yeni bütçemiz, performans programımız ve stratejik planımızın Pendik’imize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

“PENDİKLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Pendikli olmanın bir ayrıcalık olduğunu her defasında dile getirdiklerini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Aynı şehri yaşadığımız ve aynı kaderi paylaştığımız vatandaşlarımızla mutlu ve huzurlu bir kent sunmanın, gönül köprüleri kurmanın önemini biliyoruz ve bu ayrıcalığı tüm vatandaşlarımızın yaşamasını arzu ediyoruz. İstikrarlı bir şekilde gelişimini sürdüren bir şehrin yönetimine talip olduğumuzun bilinciyle göreve geldik. Bu yönde bir anlayışla geleceği planlamaktayız.” şeklinde konuştu.

“PENDİK BİLİM KAMPÜSÜ VE GELECEK BİLİM MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ”

Kentin ve gelecek nesillerin ihtiyaçları noktasında yenilikçi ve sürdürülebilir projelere yer vermek istediklerinin altını çizen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Bu doğrultuda kentimizin adil ve herkese ulaşabilen sosyal hizmetler, eğitim, sanat ve sporu yaşamın bir parçası haline getiren kültürel hizmetlerimizle Pendik`in sosyal dokusunu güçlendirmeyi istiyoruz. Hizmet binaları, kültür merkezleri ve açık-kapalı spor tesislerimizin sayısını daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Konser, tiyatro, sergi ve gezi gibi kültürel etkinliklerimizin devam etmesinin yanı sıra özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın yoğun beğenisini toplayan gençlik kampı, bilim merkezi, bilim atölyeleri gibi örnek projelerimize Pendik Bilim Kampüsü ve Gelecek Bilim Merkezi ile Pendik Şehir Müzesi`ni de eklemeyi planlıyoruz.” dedi.

“KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANACAĞIZ”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, hazırladıkları stratejik planda toplumun her kesimini kucaklayan, katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda çevreye duyarlı, planlı, kaliteli ve çözüm odaklı hizmetleri planlayarak 5 yıllık dönemde gerçekleştirme gayretlerini ortaya koyduklarını dile getirdi. Başkan Ahmet Cin, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde kaynaklarını verimli kullanan, hizmetlerin sunulmasına adalet ilkesine riayet eden, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla vatandaş memnuniyeti ekseninde stratejik planımızı ve performans programlarımızı hayata geçirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Sosyal yardımların yanında sosyal hizmetlere de ağırlık vererek çalışmalarını sürdürmek istediklerini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Engelsiz Yaşam Merkezi`mizde psikolojik destek çalışmaları, bireysel eğitim seansları, terapi hizmetleri, sosyal etkinlikler ve mesleki çalışmaların sayısını artırarak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı ve sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak istiyoruz. Vefa Kırrathanesi, Aile Çocuk Eğitim Merkezleri, Kadın Yaşam Merkezi, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri gibi sosyal hizmetlerimizin kalitesini ve sayısını artırmayı arzuluyoruz.” dedi.

selyus