Ana Sayfa SPOR 22 Ekim 2019

Taha Akgül, Askeri Olimpiyatlar Şampiyonu

Taha Akgül, 7. Askeri Olimpiyat Oyunları finalinde karşılaştığı Asya Şampiyonu İranlı rakibi Yadollah Mohebbi’yi de rahatça (3-0) yenerek ve rakiplerine hiç puan vermeden Askeri Olimpiyatlarda Şampiyon olarak altın madalya kazandı.

Çin’in Wuhan kentinde düzenlenen 7. Askeri Olimpiyat Oyunlarında dün 2 bronz madalyanın ardından bugünde 1 altın ve 1 bronz madalya daha kazandık. Böylelikle madalya sayımız 4’e yükseldi. Türkiye bu sonuçlarla takım halinde Olimpiyat 2.’si oldu.

Serbest Stilde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu 125 kg Taha Akgül finalde Asya Şampiyonu İranlı rakibi Yadollah Mohebbi’yi (3-0) yenerek altın madalya kazandı.

Taha Akgül ilk turda Türkmenistan Güreşçisi Sohbet Belliyev’i (5-0), Çeyrek Finalde Ukraynalı Aleksandr Koldovski’yi (4-0), Yarıfinalde de Avrupa 3.’sü Polonyalı Robert Baran’ı (4-0), yenerek finale yükseldi ve altın madalya için finalde karşılaştığı Asya Şampiyonu İranlı rakibi Yadollah Mohebbi’yi de rahatça (3-0) yenerek ve rakiplerine hiç puan vermeden Askeri Olimpiyatlarda Şampiyon olarak altın madalya kazandı.

FATİH YAŞARLI’DAN BRONZ MADALYA…

97 kg Fatih Yaşarlı ilk turda Letonyalı Andris Ozols Ozolins’i (11-0) sayı tuşuyla yendi

Çeyrek Finalde Avrupa 2.si Belarus Aleksandr Hushtyn’e (5-2) yenildi.

Belarus güreşçi yarıfinalde Çinli rakibi Huwetibieke Bahetihan’ı yenip finale yükseldiği için güreşçimiz repesajda İsviçreli Samuel Scherrer’i (3-1) yendi Bronz madalya için karşılaştığı Çinli rakibi Huwetibieke Bahetihan’ı da (4-2) yenerek bronz madalya kazandı.

Böylece Türkiye Askeri Olimpiyat oyunlarında Serbest Stilde 1 Altın Madalya (Taha Akgül),

3 Bronz Madalya (Selahattin Kılıçsallayan, Soner Demirtaş, (Fatih Yaşarlı).

Toplam 4 sıklette 4 Madalya ile olimpiyat ikincisi oldu.

Rusya 3 Altın 1 Bronz Madalya

İran 1 Altın 1 Gümüş Madalya

Kuzey Kore de 1 Altın Madalya kazandı.

Yarın mindere 67 kg’da Enes Başar çıkacak. Perşembe günü ise 77 kg’da Aslan Atem, 87 kg’da Metehan Başar ve 130 kg’da Rıza Kayaalp madalya mücadelesi verecekler.

selyus