Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 31 Temmuz 2016

Başkan Can, “Allah adil olan devleti sonsuza kadar yaşatır”

Ümraniye Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen programa 17 gündür ‘Milli İrade Nöbeti’ tutan binlerce vatandaşa seslenen Başkan Can, “Allah adil olan devleti sonsuza kadar yaşatır” dedi.

FETÖ-PDY tarafından 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen Darbe Girişimi’nin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran millet nöbete devam ediyor. ‘Milli İrade Nöbeti’ için 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen programlar da sürüyor. Nöbetin 17. günü için düzenlenen Kur’an tilaveti ve ilahi dinletisi programına Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İşleri Müdürü Muhammet Kılıç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Mehter gösterimi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, “40 yıllık planı 4 saatte yerle bir eden Türkiye’nin kıymetli vatansever evlatları, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dinledik, nöbetimiz Pazar’a kadar devam edecek. Dünyada 24 gün boyunca bir milleti sokaklarda tutabilecek başka bir lider yoktur” dedi. Küçükkapdan, “Bu millet, tek yürek olabilmeyi tarihte nasıl gösterdiyse 15 Temmuz’da da gösterdi. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz. Onlar bu ülkenin geleceğine imza attılar. Allah bir daha böyle vakitler yaşatmasın. Hepinizi 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da gerçekleşecek ve nöbetlerimizi taçlandıracak buluşmaya şimdiden davet ediyorum” dedi.

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, “Burada olan herkese teşekkür ediyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Yılmak yok, yorulmadan nöbet yerlerimizde kalmaya devam edeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Bir hafta daha sokaklardayız’ nöbete devam ediyoruz. Sayın Hasan Can Başkanımıza da, burada ve Kısıklı’da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Dünyaya bir vatana nasıl sahip çıkılacağını gösteren kadim milletin mensupları, 15 Temmuz gecesi sizleri unutarak bu ülkeyi işgal etmek isteyenler, milletten cevabını almıştır. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Ülke üzerinde oyunlar oynamak isteyen küresel güçlerin millet sayesinde başarısız olduklarını söyleyen Çakıroğlu, “Sokaklara koşan, tankların karşısına çıkan tüm kardeşlerimize minnet borçluyuz. Bu katiller 2100 insanımıza kurşun sıktılar. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. 237 şehidimizin ailesi ailemiz, yaralılar kardeşlerimizdir, hayatımız boyunca milletimizin yanında olacağız” dedi.

“ALLAH ADİL OLAN DEVLETİ SONSUZA KADAR YAŞATIR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada “Mehterin coşturduğu yüreklerimizde, bir taraftan şehitlerimize dualarımız, bir taraftan yaralı kardeşlerimize şifa dualarımız, bir yandan da geleceğe dair yapılması gereken işlerle alakalı umutlarımız var. Milletimiz yalnızca zalimleri derdest etmekle kalmadı; sivil, asker, emniyet gücü ve diğer bürokraside darbe girişimini destekleyen her kim varsa hepsinin uzaklaştırılmasına vesile oldu. Allah adil olan devleti sonsuza kadar yaşatır. Devletimiz bu yüzden çetenin kökünü kazımaya çalışırken aynı anda adaletli olmaya ve hadiselerin tekrar yaşanmaması için tedbir almaya çalışıyor” diye konuştu. 

selyus