Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Ekim 2015

Başkan Can’la çalışmak ayrıcalıklı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye personeli ile ‘Moral, Motivasyon ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Konuşmalarının arasında çalışanlarının ayrıcalıklı olduklarını da ifade eden Başkan Hasan Can, ilçede yapılan her türlü hizmetin hızlı bir şekilde ilerlemesi için belediye personelinin uyum içerisinde çalışmasının önemine değindi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye içerisinde bulunan Çiğdem Restoran’da, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, memurlar, işçiler ve taşeron şirket çalışanlarına yönelik düzenlediği; moral, motivasyon ve değerlendirme toplantılarına başladı. Belediye personelinin 4 grup hâlinde katılacağı toplantıların ilki, oldukça verimli geçti. Belediye çalışanlarıyla sık sık bir araya gelen Başkan Hasan Can, motivasyon toplantısında çalışanlar ile bir süre sohbet etti. Ümraniye Belediyesi’nin örnek ve referans belediye olmasında çalışanların birbirleri ile olan dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin büyük etkisi olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, birimler arasında uyumun çalışmalara ivme kazandırdığını kaydetti.

“ÜMRANİYE BELEDİYESİ, PERSONELİNE TANIDIĞI HAKLARLA AYRICALIKLI HÂLE GELDİ”

Başkan Hasan Can, belediye personelini selamlayarak başladığı konuşmasında: “Her sene bütün personelimizle bir araya gelip, hâlleşmek, bizim mesajımız varsa onu iletmek ve onların mesajı varsa onu dinleyebilmek amacıyla toplanıyoruz. 2400’e yakın personelimizle, hepsine bir nazarla bakarak, onların özlük haklarını koruyarak ve her şeyi onların lehine düşünerek çalışıyoruz. Personelimizin yasal haklarını da kimsenin vicdanına bırakmayarak, kanunun bize el verdiği imkânlar çerçevesinde koruyoruz. Başka belediyelerde yapılması sonradan kanunlaşan durumları, biz kanunlar çıkmadan evvel gerçekleştirdik. Bu konuda ilk olduğumuzu söyleyebilirim.” dedi.

Yapılan uygulamalarla Ümraniye Belediyesi’nin ayrıcalıklı hâle geldiğine değinen Başkan Hasan Can: “Kıdem tazminatlarının güvence altına alınması hususunu bundan 11 yıl evvel zikrettim. Şimdi kanunlar buna izin verdiğinden, personelimizin kıdem tazminatını rahatlıkla verebiliyoruz. Bu da mutlu olduğum konulardandır. Emeğin karşılığının bi-hakkın ve alnın teri kurumadan verilmesi gerektiğine inanan insanlarız” dedi.

“HEPİMİZ GÜZEL İŞLER İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

“Belediyeler hizmet üretmesi gereken, şehrin problemlerini çözmesi gereken kurumlardır.  Sorunları çözdüğü zaman karşılığını milletten alan kurumlardır. Hizmetimiz halkımızın bütününedir. Bu sebeple amacımız, o hizmeti en iyi şekilde yapmak ve bunun için de önce çalışanlarımızın işlerini severek, gönül vererek yapmasına çalışmaktır” diyen Başkan Hasan Can, güler yüzle ve severek çalışmanın insanlara ve çalışanın kendisine iyi geleceğinden bahsetti.

Başkan Hasan Can, “Yaptığımız bu işle çocuklarımıza rızık götürüyor ve insanların problemlerini de çözüyoruz. Bunu düşünerek ve ‘İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır’ diyen bir Peygamber’in ümmeti olarak güler yüzle çalışırsak Allah’ın rızasını da kazanmış oluruz” dedi. ‘Millete hizmet’ in öneminden bahseden Başkan Hasan Can, her kademeden tüm belediye personelinin bir aile olduğu vurgusunu yaparak: “Hepimiz güzel işler için birlikte çalışıyoruz” dedi.

Personelle ayrıca 40-50 kişilik gruplar hâlinde olmak suretiyle bir araya geleceğini haber veren Başkan Hasan Can, kendisinin de personeli dinlemek istediğini belirtti.

“BU MİLLETİN HAMURUNDA ZORLUKLARI BAŞARMAK GİBİ BİR YETENEK VARDIR”

 “Biz bu ülkenin insanlarıyız, kanımız canımız her şeyimiz bu toprakla yoğrulmuş, Türkiyemiz zaman zaman ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır; fakat bu milletin hamurunda zorlukları başarmak gibi bir yetenek vardır” diyen Başkan Hasan Can, Osmanlı ve İslam tarihinden örnekler vererek Türkiye’nin jeopolitik önemi konusunu anlattı. Vatanımızı vatan yapan herkesi rahmet ve rıza duasıyla yâd eden Başkan Hasan Can: “Engelleme çalışmalarına rağmen Allah nurunu tamamlayacaktır. Mazlumlar, masumlar elbet ışığa çıkacaktır. Biz mazlumların yanındayız” diyerek, mültecilerin yaşadığı sıkıntılardan ve onlar için yapılan çalışmalardan da bahsetti.

“BU ÜLKEDE GÜZEL ŞEYLER OLUYORSA, ONLARA SAHİP ÇIKMAK BU MİLLETİN GÖREVİDİR”

“Bu ülkede güzel şeyler oluyorsa, güzel şeylere sahip çıkmak milletin görevidir. Bu vatanı seven biri olarak söyleyeceğim, bu vatanda daha güzel bir vakit ve insan haklarında da bu kadar büyük atılımlar yapılan başka bir dönem görmedim. Allah gördüğümüz güzelliklerden bizi geri bırakmasın. Ülkenin istikrara ve çalışmaya ihtiyacı var“ diyen Başkan Hasan Can, hepimiz için hayırlı olan neticelerin nasip olması duasında bulundu.

Bu coğrafyada aynı kaderi yaşayan herkesin kardeş olduğundan bahseden Başkan Hasan Can, birlik vurgusu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

selyus