Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Mayıs 2021

Başkan Döğücü, İBB’nin “Sosyal Belediyecilik” yerine “Ajans Belediyeciliği” yaptığını söyledi

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ 

Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, İstanbul Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarının 3. oturumunda söz aldı. Başkan Döğücü konuşmasında, İBB’nin Yıllık Faaliyet Raporunu eleştirerek İBB’nin “Sosyal Belediyecilik” yerine “Ajans Belediyeciliği” yaptığının altını özellikle çizdi.

Türkiye’nin ulusal siyaseti, bir çok demokrasi sınavını verdiğini ve pek çok badireler atlattığını, ülkenin yerel siyaseti ise tazimatla birlikte cumhuriyetin kuruluşundan bu yana hep ulusal siyasetin gölgesinde kaldığını, bu sürecinde 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan göreve gelene kadar sürdüğünü dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, “94 yılında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dendi ve olmadı da. İnsanı merkeze alan ve ‘önce insan’ diyen siyaset yaklaşımı, dönemin büyükşehir belediye başkanı, cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir siyaset tarzı olarak yerel yönetimlerle tedavüle girmiştir. Ve o günün paydaşları, o günün kadınları olarak biz de bu anlayışı kapı kapı dolaşarak, ev ev dolaşarak anlattık. O günün gençlere bütün İstanbul sokaklarını karış karış arşınladı. Çünkü cumhurbaşkanımız o zaman da şunu söyledi; ‘siyasetin odağı insandır’ ve insana olan yatırım asıl ve gerçek yatırımdır.”

“İBB, PANDEMİ SÜRECİNDE SINIFTA KALDI”

Başkan Döğücü, konuşmasının devamında sosyal belediyecilikten bahsederken, özellikle de pandemi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sınıfta kaldığının altını çizdi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, İBB’nin “Sosyal Belediyecilik” yerine “Ajans Belediyeciliği” anlayışının tahribatından da bahsetti.

İSTANBUL; ZİNCİRLERİ KIRILAN AYASOFYA’SI İLE İSTANBUL’DUR

Başkan Döğücü, “İnsanlar sizden hizmet belediyeciliği beklerken, siz reklam belediyeciliğinin peşinden vazgeçin. Çünkü gitti iki yıl, kaldı üç yıl. Milletimiz feraset sahibidir. Bu verdiği krediyi hor kullananlara da gerektiğinde gerektiği cevabı sandıkta en demokratik bir şekilde verecektir. Bizim bundan şüphemiz yok. İstanbullunun da bundan şüphesi yok.

Çünkü İstanbul; tarihi, türküleri, sokakları, surları ve insanı ile İstanbul’dur. İstanbul; zincirleri kırılan Ayasofya’sı ile İstanbul’dur. İstanbul; kardeşlikle İstanbul; dostlukla, İstanbul; ‘Gönül Belediyeciliği ile İstanbul’dur. Bu şehir İstanbul’dur biz de bu şehrin güzellikleri ile birlikte cefasına talip olan hizmetkârlarıyız. Bu vesileyle, bu kutlu yolu arşılamış olan Fatih Sultan Mehmet Hanı rahmetle anıyorum” dedi.

selyus