Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Kasım 2015

Başkan Poyraz’dan muhtarlarla istişare

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek yaptığı iştişarede gelen talep ve önerileri tek tek not aldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz 21 mahalle muhtarını Güngörmüşler Konağı’nda ağırladı. Toplantıya belediye başkan yardımcıları da katıldı. 

Toplantı muhtarlardan gelen talep ve önerilerin dinlenmesi ile başladı.  Muhtarlardan gelen talep ve önerileri tek tek dinleyip not alan Başkan Poyraz, ilgili başkan yardımcılarına gerekli çalışmaların yapılması için talimatlar verdi.

MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Poyraz, “Böyle güzel bir mekanda sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. İlçemizdeki tüm kurumlarla koordineli şekilde çalışıp, birlik beraberlik içinde, insan ayırt etmeksizin eksikleri gidermek için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda milletin birinci  tercihi olmuş muhtarlarımız bizim için son derece değerlidir. Belirttiğiniz üzere mahallelerimizdeki sağlık ocağı, aydınlatma, elektrik kesintileri ve alt yapı sorunları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimizdeki eksiklikler tek tek tespit edildi. Sağlık sorunları ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na raporumuzu teslim ettik. Doktor eksiği giderilerek, mahallelerimizde belirlenen yerlerde Aile Sağlığı Merkezleri ile ilgili çalışmalar yapılacak. Geçtiğimiz aylarda elektrik ile ilgili Enerji Bakanlığı ile detaylı bir görüşme yapıldı. Enerji Bakanlığı bünyesinde bu konu ile ilgili sadece ilçemizi değil tüm İstanbul’u kapsayacak çalışmalar yapılacak. Alt yapı sorunları ile ilgili geçtiğimiz hafta İSKİ personelleri ve müdürleri ilçemizde belirlenen yerlerde yerinde tespitler yaparak raporlar hazırladı. Konuyla ilgili çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Reşadiye Mahalle’mizdeki ulaşım sorunu üzerine bölgeye belediyemize ait servislerimizi tahsis edeceğiz” diye konuştu.

TAŞDELEN- YENİDOĞAN KAVŞAĞINA DÜZENLEME GELİYOR

Başkan Poyraz, istişare toplantısında Taşdelen’de akşam saatlerinde oluşan trafik sorun ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yapacağı yeni kavşağın projesinin bitme aşamasında olduğunu müjdeledi. Yeni kavşakla trafik bölgede yol altına alınacak ve gerekli trafik düzenlemeleri ile akışın sağlanacağını ifade etti.

selyus