Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Ocak 2016

Başkan Türkmen, yeni hat otobüsünde halkla buluştu

Üsküdar Belediyesi ve İETT işbirliği ile gerçekleştirilen, Çengelköy Kadıköy arasını 1 buçuk saatten 50 dakikaya düşüren ‘12H’ isimli otobüs seferleri başladı.  Yeni hattın ilk durağından sabah 07.20’de otobüse binen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, seyahat boyunca vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.

Üsküdar Belediyesi ve İETT işbirliği ile gerçekleştirilen, Çengelköy Kadıköy arasını 1 buçuk saatten 50 dakikaya düşüren ‘12H’ isimli otobüs seferleri başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yeni kurulan otobüs hattında seyahat etti. Hattın başlangıç noktası olan Şehit İbrahim Paşa Camii’nden otobüse binen Başkan Türkmen, seyahat boyunca vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.

İLK SEFER OLMASINA RAĞMEN YOĞUN İLGİ

Başkan Türkmen, burada yaptığı konuşmada: “Bugün Üsküdar’da özellikle boğaz bölgesinde, Güzeltepe, Mehmet Akif Ersoy ve Çengelköy mahalle sakinlerimiz için özel bir gün. Belki de uzun zamandır konuşulan bir ihtiyaç olarak gündeme gelen bir konu bugün çözülmüş oldu. Şehit İbrahim Paşa Camii’nden başlayan bu otobüs hattı Kadıköy’e kadar devam eden bir güzergâh ile yeni seferlere başlamış oldu. Ben bu hizmetten dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İETT Genel Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Türkmen, “Tabii ki İstanbul’un en önemli problemlerinden biri ulaşım. Ulaşımdaki sıkıntı vatandaşlarımızın günlük yolculuğunu aksamasına neden olmakta ama özellikle son yıllarda İETT’nin yaptığı hamlelerle yeni ilave ek otobüs seferleriyle bu sorun en aza indi. Gerçekten İETT çok güzel çalışmalara imza atıyor. Üsküdar’ımız için de özellikle 30 Mart seçimlerinden sonra oldukça fazla yeni ek seferler, otobüsler düzenlendi. İşte bunlardan bir tanesi de güzel bir Cuma sabahında başlamış oldu” diye konuştu.

Başkan Türkmen, otobüsün tamamen dolmasına dikkat çekerek: “Önemli bir ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Bu hattın şöyle güzel bir yanı daha oldu özellikle bu mahallede oturan vatandaşlarımız Zeynep Kamil, Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne çok daha rahat bu hattı kullanarak gidebilecekler. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

selyus