Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Ekim 2017

Beyoğlu Belediyesi kardeşlerini ağırladı

Beyoğlu Belediyesi, “İyi Örnekler Paylaşımı Formu” kapsamında yabancı kardeş belediyeleriyle bir araya geldi. Çeşitli ülkelerden gelen Kardeş Belediye Başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti.

Beyoğlu Belediyesi’nin yurt dışında bulunan 19 kardeş belediyesinden 10’u “İyi Örnekler Paylaşımı Formu” kapsamında İstanbul’a geldi. Bükreş, Makedonya, Ukrayna, Tunus, Filistin gibi ülkelerden gelen Kardeş Belediye Başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti. Başkanlar birbirine hediyeler takdim ederek ilçelerinde yapılacak son gelişmeler üzerine sohbet etti. Görüşmelerin ardından ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yabancı başkanlara tarihi Beyoğlu Belediyesini gezdirdi. Ziyaretlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan başta olmak üzere Sector 1 Belediye Başkanı Daniel Tudorache, La Marsa Belediye Başkanı Ahmed El Guesmi, Hebron Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneneh, Pecs Belediye Başkanı Pava Zsolt gibi birçok başkan ve yardımcılarının katılımıyla Beyoğlu Meclis salonunda konuşmalar gerçekleştirildi. Başkanların konuşmalarının ardından Beyoğlu Belediyesi ve Filistin’in El-Halil (Hebron) Belediyesi arasında ”Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.

“AKILLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ORGANİZASYONU AKDENİZ BÖLGE OFİSİNİ BEYOĞLU’NDA AÇILACAK’’

Beyoğlu Belediyesi, internet teknolojileri ve bilişim sistemleri üzerine yapmış olduğu çalışmalarla “Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonu’’ (WeGo e-Goverments Organization) Akdeniz Bölge Ofisini yarın gerçekleşecek oturumlarla açacak. Bölge Ofisi, WeGo Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonu Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve yabancı-türk kardeş belediyelerin katılımıyla açılacak.

“ÜLKEMİZİN DE ULUSLARARASI İLİŞKİLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ’’

Beyoğlu olarak dünyanın dört bir yanından kardeş belediyelerin bulunduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Zaman zaman yurt dışında buluşuyoruz zaten bu kez de biz onları Türkiye’ye davet ettik. Yapmış olduğumuz uygulamaları birbirimize anlattığımız rutin bir toplantı. Ancak bir farklılık var, Birleşmiş Milletler altında kurulan E-Devletler topluluğunun Akdeniz sorumluluğunu da Beyoğlu Belediyemize tebliğ ettiler. Beyoğlu Belediyesi özellikle akıllı kentler organizasyonuyla ve yaptığı uygulamalarla çok iyi bir noktada. Akdeniz’deki diğer bu işe katılmak isteyen bu tecrübelerden yararlanmak isteyen var. Dolayısıyla hem kardeşlerimize hem Dünya E-Devlet organizasyonunun üyeleriyle böyle en iyi uygulamaların konuşulduğu bir bini buluşma gerçekleştirdik. Tek tek başkanlarımız ve temsilcileri bizleri ziyaret ediyor. Ülkemizin de Uluslararası ilişkilerine de bu anlamda katkı sağlıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

selyus