Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Ekim 2016

Çekmeköy’de huzur toplantısı

Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü, Polisin halkla ilişkilerini geliştirmek, vatandaşların şikayetlerine yerinde çözüm bulabilmek amacıyla güvenlik konularının görüşüldüğü ve halkın şikayetlerinin dinlendiği bir huzur toplantısı gerçekleştirdi.

Çekmeköy huzur toplantılarının 7.’si Çekmeköy Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda 15 Temmuz Marşı gösterimi yapıldı. Sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin hizmetinin tanıtıldığı slayt gösterimi ile toplantıya katılan kişilerle Çekmeköy ile ilgili güncel asayiş durumu paylaşıldı.

Toplantıya Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çekmeköy Emniyet Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Caner Yakut, Çekmeköy Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur, Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı Abduselam Zurel, daire amirleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıya katılanlara hitap eden İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk, “İlçemiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için 45 ekip otosu ve 256 personel ile hizmet vermekteyiz. Teşkilatımız gelişen teknoloji ile birlikte olayların aydınlatılmasında bilimsel metotları kullanma konusunda dünyada sayılı teşkilatlar arasında yerini almış, insan hakları başta olmak üzere kamu düzeninin korunmasında önem taşıyan değerlere gereken özeni göstererek çalışmalarımızı canla başla 24 saat Çekmeköy ilçemizde sürdürmekteyiz.” dedi.

Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli ise sözlerine tüm emniyet personeline teşekkür ederek başladı. Daha sonra sözlerine devam eden Ahmet Epli, “15 Temmuz gecesi serdengeçen, vatan ve millet uğruna şehit olan kahraman polislerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.15 Temmuz sürecinde ve süreç sonrası Çekmeköy’de de dik duran polisimize teşekkür ediyorum. Polisimiz bizim için gecesini gündüzüne katarak güvenliğimiz için çalışıyor. Bizimde halk olarak üstümüze düşen elimizden geldiğince polisimize yardım etmektir. O zaman Çekmeköy’de güvenlik sorunu kalmayacaktır. Bu istişare toplantıları nerde olduğumuzu nasıl bir konumda olduğumuzu bize gösteriyor. Toplantımız hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Biz insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bütün tedbirlerini almakla ilçenin sıkıntısını en aza indirmekle mükellefiz. Ama gerek olay sayısı bakımından, gerekse ilçemizde görev yapan güvenlik kuvvetlerimiz bakımından bakıldığında İstanbul’umuzun sıkıntılarını biraz daha az yaşayan bir ilçeyiz. Biz istiyoruz ki bu çok daha azlara insin. Çok daha sağlam ilişki ve diyalog oluşturulsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların adından soru ve görüşlerin alınması için Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Jandarma Komutanı Binbaşı Caner Yakut, Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, kürsüye çıktı. Gelen soruları cevaplandıran heyet, Çekmeköy’de huzur ortamının temini ve devamı için tüm kurumların koordineli şekilde çalışılacağını bir kez daha vurguladı.

selyus