Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Aralık 2019

Döğücü, “Cumhurbaşkanımız sayesinde “Milli Savunma Sanayimiz” çağ atladı

Başkan Döğücü, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; bize yapmayacaksınız diyen dış mihraklara ve onların içerideki “yaptırmazlar” diyen kuklalarına rağmen “Milli Savunma Sanayimiz” çağ atladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ülkeye milli savunma sanayi ürünlerinin yanında; bir dik duruş, onurlu bir istikbal ve güçlü bir itibar kazandırdı. Bu kazanımlarımızdan da asla geri adım atmayacağız” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İstanbul’da başlayan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) ve Üsküdar Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen İslam Birliği Kongresi’ne katıldı.

İslam Birliği İçin Savunma Sanayi İşbirliğinin Usul ve Esaslarının Tespiti’ ana başlığında ‘ASRİKA (Asya-Afrika) Ortak Savunma Sanayi Üretimi’ teması ile bu yıl 3.’üncüsü gerçekleşen Uluslararası ASSAM İslam Birliği Kongresi, Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün de konuşmacı olarak katıldığı Kongrede Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Zelka da konuşmalar yaptı.

“17 YIL GİBİ KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE DÜNYANIN SAYILI SAVUNMA SANAYİ ÜLKELERİNDEN BİRİSİ OLDUK”

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati Konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısını dile getirerek, “Ülkemiz 17 sene önce savunma sanayinde yok denecek kadar bir güce sahipti. Yerlilik oranı yüzde 20’ler civarındaydı. Bugün, 17 yıl gibi kısa bir süre içerisinde dünyanın sayılı savunma sanayi ülkelerinden birisi olduk. Yerlilik oranı neredeyse yüzde 70’lere geldi. ve dünyadaki ilk büyük 100 şirketin içerisinde 4 tane şirketimiz var. Bu dört şirketimiz ve Türkiye sadece içeriye üretim yapmakla kalmıyor. Yapmış oldukları işbirlikleri ile de bir çok ülkeye Müslüman ülkelerle de işbirlikleri yaparak önderlik yapıyor” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise konuşmasında Müslümanların kendi aralarındaki savunma işbirliği İslam coğrafyasının bekası için en hayati meselesi olduğuna dikkat çekti.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’de konuşmasında Müslümanların kendi aralarındaki savunma işbirliği İslam coğrafyasının bekası için en hayati meselesi olduğuna dikkat çekerek, ”Çağımızın tüm küresel ortaklıkları, dün doğunun zenginliklerine göz dikmişken; bugün zengin kaynaklara sahip Afrika üzerinde sömürge planları hazırlamaktadır. İşte bu yüzden Asya ve Afrika’dan müteşekkil ASRİKA kavramı; küresel adalet ve uluslararası işbirliklerinin yanı sıra, jeopolitik bir değer olması açısından da önemli bir aktör görevi üstlenecektir” dedi.

“BU KAZANIMLARIMIZDAN DA ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Savunma Sanayi konusunda ülkemizin son 17 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Döğücü “Düne kadar kendi mermisini üretirken bile nice zorluklar çeken bir ülke olarak bugün kendi İHA ve SİHA’larımızı, milli piyade tüfeğimizi, çok amaçlı helikopterimizi, füzelerimizi, tabancalarımızı, uydu ve radar sistemlerimizi üretiyoruz. İnşallah yeni yılla birlikte Altay Tankımızın da üretimi başlayacak. Bu sayede 30 yıldır savaşılan terör belasının adeta beli kırıldı, PKK tarihin en ağır darbesini yedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; bize yapmayacaksınız diyen dış mihraklara ve onların içerideki “yaptırmazlar” diyen kuklalarına rağmen “Milli Savunma Sanayimiz” çağ atladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ülkeye milli savunma sanayi ürünlerinin yanında; bir dik duruş, onurlu bir istikbal ve güçlü bir itibar kazandırdı. Bu kazanımlarımızdan da asla geri adım atmayacağız” şeklinde sözlerini tamamladı

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından kurulan standı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

selyus