Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Mart 2016

Hasan Can, “Derdimiz insanları mutlu etmek”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan Buse Biçer’in sunduğu Güne Bakış programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can, “Çalışmalarımızı insanları mutlu etmek için yapıyoruz” dedi.

Habertürk TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Buse Biçer’in yaptığı Güne Bakış programının canlı yayın konuğu Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Andy-Ar Başkanı Faruk Acar oldu. Andy-Ar araştırma sonuçlarının değerlendirildiği programda Başkan Hasan Can, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerde samimi olmanın önemine değindi.

Sohbet havasında geçen programda konuşan Andy-Ar Başkanı Faruk Acar, “Yapılan araştırma sonucunda Sayın Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sadece Anadolu Yakası’nın değil, Türkiye’nin de şampiyonu oldu. AK Parti iktidarından sonra belediyelerle ilgili Türkiye çapında bir araştırma başlattıklarını söyleyen Acar, siyasetçinin olmazsa olmaz 3 başlığı var; Bunlardan ilki, başarılı olacaksınız, 2.’si halka yakın olacaksınız, 3.’sü ise tanınan biri olacaksınız. Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can Beyefendi de bu 3 kategoride listenin üst sıralarında yer alıyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “ALLAH BİZE BİR GÖREV VERDİ, VATANDAŞIMIZ DA BUNU TAKTİR ETTİ”

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Andy- Ar Yerel Yönetimler Performans Araştırması’nın sonuçlarını değerlendirdi. Uzun yıllardır yapılan bu araştırmalarda her yıl ilk 3’ün içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Hasan Can, “Eğer yaptıklarınız, yapacaklarınız ve vatandaşa yaklaşımınızda samimi olursanız, vatandaş sizi doğru algılıyor” dedi.

20 sene evvelki belediyecilik ile bugünkü belediyecilik arasında vatandaşın beklentisi açısından oldukça büyük fark olduğunu da dile getiren Başkan Hasan Can, “Vatandaşlarımızın doğal bir değerlendirmesi olan bu anketlerde aldığımız yüzde 68 oy oranının yerel seçimlerde aldığımız oylardan daha fazla olması benim için önemli. Bu demek oluyor ki, size oy vermeyen kesim de sizi taktir ediyor ve yaptığınız işleri beğeniyor. Biz de çalışmalarımızı insanları mutlu etmek için yapıyoruz. Sonuçta Allah bize bir görev verdi, vatandaşımız da bunu taktir etti” dedi.

Son olarak Buse Biçer’in, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve medyada büyük yankı uyandıran Medyanın Dili ve Terör adlı panel hakkında soru yöneltmesi üzerine, Başkan Hasan Can, “Belediyeciliği sadece yol, kaldırım ve park yapmak gibi klasik bir anlayışın içerisine hapsetmedik.  Onun ötesinde dezavantajlı kesimin imdadına koşmayı, belediyeciliğin bir gereği olarak gördük” dedi.

Medyanın Dili ve Terör panelinin kitaplaştırılacağından bahseden Başkan Hasan Can, “Medyanın Türkiye’deki önemli isimleri, tanınan yüzleri panelde konuşmacı olarak fikirlerini beyan ettiler. 4 oturum şeklinde gerçekleşen panelin oldukça faydalı olduğunu ve çok iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Katılan tüm panelistler müşterek bir noktayı yakaladılar. Terör karşısında medyanın, terörün propagandasını yapar nitelikte bir üslubu kullanmaması ve terörü cesaretlendirmemesi gerekiyor. Çünkü terörün yapmak istediği kaos çıkarmaktır ve halka ümitsizlik yaşatmaktır. Terör tek başına bir amaç değil, bir amacın önünü açmaya çalışan vurucu güç gibidir. Dolayısıyla terör, medyayı kullanarak kendini tanıtıyor. Onun için medyada teröre karşı doğru bir dil bulunması ve onun reklamını yapacak bir üslubun kullanılmaması noktasında bir mutabakat sağladılar. Biz de bu sonuçtan fevkalade memnun olduk” dedi.

İlginizi çekebilir

Beykoz’da huzur toplantısı

Beykoz’da huzur toplantısı

selyus